0
    29
    DSC_0838.JPG

24/01/2017 – El passat cap de setmana es va disputar una jornada amb molts ingredients interessants pel bàsquet badaloní.

L’últim cap de setmana de bàsquet masculí a Badalona ens va deixar un ple de victòries a la Copa Catalunya i un doblet a Primera. Badalonès (6/6) i Sant Josep (12/1) van guanyar de forma èpica en dos partits amb diferent guió lluny dels seus pavellons. El conjunt de Xavi Riera, vuitè malgrat comptar amb un partit pendent, va assaltar la pista del Bisbal Bàsquet (60-79) malgrat jugar la majoria de l’encontre amb només sis efectius.

Els dimonis patirien dues lesions, fet que els va fer apostar per una zona 2-3 que es mantindria activa al llarg de tot el xoc. Després d’arribar al descans amb la situació controlada (27-34), un parcial de 5 a 16 quan el marcador reflectia un 33 a 44 favorable als vermells ho va sentenciar tot. Les 21 pèrdues del Bisbal i un baix percentatge en triples (8/37) condemnaria els locals davant el gran dia de Balagué (20 de valoració) i Valle (20).

Mentre l’AE Badalonès brillava malgrat les lesions, el CB Sant Josep (12/1) sumaria un triomf de líder a la pista del totpoderós Granollers (63-65). Els de Sergi Vives, també amb baixes destacades, van trobar en Ruiz (29 de valoració) i Adrià Meruelo (18) els seus referents en pista.

Després de començar a remolc (19-12) i de refer-se (30-31), el Sant Pep tindria el Granollers contra les cordes (37-46), però ho hauria de resoldre tot en l’últim període (45-47). Mancant dos minuts, els locals semblaven acostar-se a la victòria (60-54), però la defensa parroquial i les aparicions de Ruiz i Gueye li donarien el triomf al Sant Pep.

El Círcol reacciona guiat per Lladó

Al grup II de Primera també hi va haver un doblet badaloní, en aquest cas protagonitzat per l’Ademar (12/3) i el Círcol (11/4). Els deixebles de Lluis Garcia són tercers empatats amb el líder després de fer claudicar l’UER Pineda (56-61). Maristes va remuntar, aconseguint entrar a l’últi quart amb un +9 que sabria gestionar (40-49). El Pineda es va arribar a posar a dos (56-58), però les últimes accions de l’Ademar gaudirien de més clarividència.

Pel que fa al Círcol, el bloc de Víctor Carrasco és quart en la classificació gràcies al triomf sumat a casa contra el Garrotxa Santjoanenc (65-52). Els visitants presentarien oposició (22 a 28al descans i màxima de 24 a 33) fins que una doble tècnica xiulada sobre Burguess per fer flopping els deixaria sense el seu màxim referent físic.

Llavors, l’entrada a pista de Lladó li donaria al Círcol el seny suficient per moure la pilota amb encert, remuntar i trencar el partit. Durant la segona meitat els badalonins anotarien 43 punts, mentre que el Garrotxa només 24. Qui no va tenir tanta sort el passat cap de setmana seria l’AE Minguella (5/10), dotzena en la classificació i derrotada per la UE Mataró ‘B’ (69-80)

Triple derbi a Tercera Catalana

En la resta de partits del cap de setmana, i a banda de viure la setena derrota del curs de l’AE Badalonès ‘B’ a Segona i a mans del Sant Pere (64-57), els derbis de ciutat serien els grans protagonistes. Al grup VI de Tercera se’n van viure fins a tres, amb un balanç de dos triomfs visitants i una victòria local.

El líder, l’Ademar Sarau (12/2), encaixaria la segona derrota del curs a mans d’un valent Círcol ‘B’ (10/4), el qual es refaria d’un fluix inici i obligaria a Maristes a jugar a un ritme massa alt (68-61). La Minguella ‘B’ (9/5), per la seva part, faria més profunda la ferida del Natzaret (7/7) assaltant Ausiàs March (56-70), mentre que l’ABB (5/9) tornaria a demostrar el seu caràcter guerrer per  endur-se un altre final ajustat (67-71) davant la Cultural (7/7). El Llefià segueix sense funcionar i ja és onzè (5/9) després de perdre contra el Sant Feliu (78-85).