Es paralitza la licitació de transmissors de Guàrdia Urbana per un “error material”

  0
  52
  pareja calle mar.jpg

  11/07/2017 – Setmanes després de fer pública l'oferta de compra, el procés s'ha hagut d'interrompre per un error en el plec de condicions que s'espera solucionar en uns dies.

  L'arribada dels nous 'walkie-talkies' per als agents de Guàrdia Urbana es faran esperar una mica més. Tot i que la situació semblava encaminada a finals del mes de maig, quan, després de mesos de reclamacions i polèmiques, van sortir a licitació, el procés s'ha vist truncat. A pocs dies del tancament del termini per presentar ofertes, la licitació s'ha hagut de suspendre temporalment per un “error material”.

   

  Segons s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat, s'ha hagut de suspendre el “termini de presentació d'ofertes” fins que s'arregli “l'error per acord de l'òrgan competent i s'aprovi el plec” novament. Es tractaria d'un “error material al plec de clàusules administratives” relatiu a l'import del manteniment anual dels nous aparells.

   

  La notícia ha caigut com una gerra d'aigua freda i ha despertat les crítiques de sectors com el Sindicat de Funcionaris de Policia, que ho titlla d'error “monumental” i exigeix “responsabilitat i seriositat” al govern local.

   

  Fonts municipals expliquen que el problema ja està en tràmit de subsanació i que aquesta setmana es reprendrà el termini restant de set dies per presentar ofertes, ja que la suspensió del termini es va dictar el dia 4 de juliol. Si tot va bé, diuen, en dues setmanes es donarà per tancat el termini i a finals de juliol s'obriran les pliques.

   

  La previsió era que els nous dispositius poguessin estar disponibles durant la propera tardor, comptant que el termini per presentar ofertes acabava, precisament, aquest dilluns. Un cop adjudicat i formalitzat el contracte, l'empresa guanyadora haurà d'entregar el material en unes cinc setmanes.

   

  Entre d'altres elements, els nous 'walkies' incorporaran geolocalització i altres prestacions innovadores, com ara 'bluetooth'. El contracte, que tindrà una durada de quatre anys, fins al 2020, inclourà una formació bàsica sobre l'ús dels nous aparells per als agents. Seran aproximadament uns 120 dispositius.
   
   

  La inversió màxima serà de 280.000 euros amb IVA, i la compra inclourà terminals portàtils, fixes i mòbils, a més del 'software', la programació i configuració del sistema. També s'ha previst el manteniment dels quatre anys, a 8.000 euros anuals. El contracte preveu que el licitador disposi d'un stock fixe sempre del 5% de la comanda perquè, en cas de reparacions, els dispositius es reposin ràpidament perquè no hi hagi manca de 'walkies'.