Es reforça l’atenció a la salut mental a quatre barris de Badalona

  0
  Els CAP de Sant Roc, la Salut, Nova Lloreda i Gran Sol comptaran a partir d'ara amb un refrent en benestar emocional.
  Els CAP de Sant Roc, la Salut, Nova Lloreda i Gran Sol comptaran a partir d'ara amb un refrent en benestar emocional.

  L’atenció als problemes de salut mental queda reforçada a la nostra ciutat. Els CAP de Sant Roc, la Salut, Nova Lloreda i Gran Sol comptaran a partir d’ara amb un refrent en benestar emocional. Aquesta nova figura, impulsada per un programa pioner del departament de Salut, s’encarregarà de fer una detecció precoç de problemes i malestar relacionats amb la salut mental i emocional.

  El referent en benestar emocional no passarà consulta directa, ni els pacients podran demanar cita per visitar-se. El seu rol consistirà en fer de pont entre la comunitat i la resta de personal mèdic de l’atenció primària. Salut contractarà d’aquí a finals d’any 150 professionals d’aquest perfil a l’atenció primària, mentre que l’any vinent s’incorporarà a nutricionistes.

  Els 45 primers referents en benestar emocional començaran a treballar en centres d’atenció primària situats en barris desfavorits a nivell socioeconòmic. La majoria d’ells són psicòlegs, treballadors socials i mediadors.

  Pandèmia i salut mental

  Des d’inicis del 2020, les problemàtiques de salut mental s’han vist disparades a causa de la pandèmia. En els darrers dies, la Unitat d’Aguts Psiquiàtrics de Can Ruti alertava que, només els casos de trastorns alimentaris, han augmentat entre un 20 i un 30%.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí