Escola del Mar i Port de Badalona impulsen un cicle de xerrades amb experts marins

  0
  Prohibició de pesca a les platges.JPG

  19/11/2015 – L’objectiu d’aquest cicle és apropar la comunitat científica a la ciutadania i, a la vegada, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents.

  L’Escola del Mar. Centre d’Estudis Marina de Badalona i Port de Badalona – Marina Badalona inicien aquest dijous 19 de novembre un cicle de conferències anomenat ‘Anar a Mar’, on especialistes marins parlaran de temes relacionats amb el mar. L’objectiu d’aquest cicle és apropar la comunitat científica a la ciutadania i, a la vegada, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar.

   

  Una tradició truncada durant 11 anys

  L’any 2000, l’Escola del Mar. Centre d’Estudis Marins de Badalona ja va posar en marxa el cicle de conferències Retalls de Mar que, després d’onze anys, es va interrompre. L’any passat, des de Marina Badalona, es va engegar un nou cicle de conferències sota el títol Apropa’t al Mar. Apropa’t al Port, que pretenia cobrir el buit deixat.

   

  El nou cicle constarà de dotze conferències de temàtica diversa, amb el mar com a fil conductor, i acabarà el 25 de febrer de 2016. Entre d’altres temes, es tractaran la fauna submarina badalonina, la regeneració de les costes del Barcelonès, els efectes de la pesca d’arrossegament o quins cetacis viuen al nostre litoral. Les conferències es duran a terme els dijous, des del 19 de novembre fins al 25 de febrer, i es faran de manera alternativa a l’Escola del Mar i al port de Badalona, amb una xerrada especial al Museu de Badalona.