Espanya continua creixent a Volos (76-73)

0
    26

28/07/2015 – La selecció U18 de Xabi López i Óscar Amo pot amb Alemanya i encara l’últim partit de la segona fase de l’Eurobasket amb opcions de ser primera de grup.

Espanya encetaria el duel mostrant-se letal des de més enllà del 6.75. Xabi López podria anotar dos triples gairebé consecutius durant les primeres possessions ofensives de la U18 (6-5), acció que repetiria poc després Alex Mazaira (17-9).

Després d’uns instants inicials de desconcert, Alemanya assentaria les bases del seu joc habitual, castigant les pèrdues d’Espanya i empatant el partit a falta de pocs segons pel final del primer parcial (19-19). Una última cistella de Sergi Garcia permetria a la selecció de Luis Guil conservar un avantatge mínim (21-19), el qual es veuria incrementat durant el segon acte.

La capacitat de Xabi López per tancar el rebot defensiu i sortir ràpidament al contraatac generaria dificultats a la defensa germànica. Això permetria a tiradors com Santi Yusta trobar bones vies per anotar des de l’exterior, forçant el temps mort d’Alan Ibrahimagic (28-21).

El verd-i-negre Óscar Amo també aportaria a la causa durant aquest tram del partit, fent molta feina fosca a la pintura. Abans del descans, però, el domini de la U18 es veuria parcialment frenat. Alemanya recuperaria les bones sensacions amb un triple d’Isaiah Hartenstein (32-30), cistella que podria ser contestada per Sergi Garcia també des de la llarga distància (35-30).

Durant el darrer tram del segon quart, el talent de la perla del CAI i la lectura del joc de Xabi López mantindrien per davant a una Espanya realment inspirada en atac (46-37). Seus serien 23 dels 46 punts anotats per la U18 durant la primera meitat.

A la represa, els dos equips anirien fent la goma. Alemanya es tornaria a acostar perillosament (48-46), però la U18 aconseguiria distanciar-se de nou amb un parcial de 6 a 0 (54-46). El combinat de Luis Guil arribaria a gaudir d’una renda de 14 punts (60-46), però acabaria encarant l’últim quart només deu per sobre (62-52).

L’excel·lent actuació individual de Sergi Garcia (23 punts) li acabaria donant el triomf a Espanya, després d’un darrer parcial igualat (76-73). Amb aquesta victòria, la selecció espanyola manté vives les seves opcions de tancar la segona fase com a primera de grup (3/1). Demà (15:45h) toca jugar l’últim partit contra Letònia.

Xabi López: 12 punts (4/8 en tirs), 8 rebots, 4 assistències i 3 recuperacions en 29 minuts a pista.

Óscar Amo: 4 punts (2/6 en tirs) i 4 rebots en 12 minuts a pista.