Europa tomba l’obligació de declarar a Hisenda patrimoni a l’estranger

  0
  35

  La justícia europea ha tombat la norma d’Hisenda que obliga a declarar els béns a l’estranger, l’anomenat “model 720”, perquè considera “desproporcionat” el sistema de sancions que imposa. Segons el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), les sancions van en contra de la lliure circulació de capitals de la Unió Europea.

  La Comissió Europea ja es va pronunciar en contra de la norma l’any 2015, i va acudir als tribunals l’any 2019 per obligar Espanya a rectificar; considera que les multes són massa altes, i que les sancions haurien de prescriure.

  El model 720 es va aprovar l’any 2012 de la mà del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, com a complement a l’amnistia fiscal. Obliga els contribuents a notificar a Hisenda les propietats, comptes bancaris o actius financers que tinguin a l’estranger, i estableix que si no s’informa amb temps i forma, es pagaran les corresponents sancions.

  Segons el TJUE, “l’acumulació de multes pot comportar que, en molts casos, la quantitat de diners que deu el contribuent superi el 100% del valor del seu patrimoni a l’estranger”, i això és desproporcionat. El TJUE diu que entén que s’hagi de lluitar contra el frau fiscal i l’evasió de capitals, però que s’ha de respectar el dret dels contribuents a acollir-se a la prescripció.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí