Exhibició d’autoritat (40-75)

0
    28

13/07/2015 – La selecció espanyola U20 completa el seu millor partit de l’Eurobasket contra Alemanya, brillant en defensa i mostrant un gran nivell de joc.

Amb ritme i autoritat. D’aquesta manera ha aconseguit la U20 el seu primer triomf a la segona fase de l’Eurobasket. Alemanya no ha estat rival per l’equip de Paco Redondo, el qual ha realitzat el seu millor partit del campionat.

L’engranatge de l’equip està agafant velocitat de creuer, tant en les accions ofensives com en defensa. Contra Alemanya, la U20 iniciaria un duel d’anotació que el combinat de Frank Menz seria incapaç d’aguantar.

Alberto Abalde i José Nogués encetarien l’espectacle triplista d’Espanya a la primera meitat (4-10), complementant la bona feina executada per Ilimane Diop dins de la pintura. El pivot del Baskonia demostraria la seva capacitat atlètica aconseguint un 2+1 espectacular en una de les últimes accions del primer quart (10-19).

Tot seguit, les ràpides penetracions d’Abalde i la sintonia del gallec amb Agustí Sans permetrien a la selecció espanyola ampliar la seva renda. Els dos jugadors de la Penya seguirien fent mal des del triple, igual que José Nogués, Xavi Moix i Juancho Hernangómez.

La U20 arribaria al descans (18-38) amb una estadística espectacular des de la llarga distància (8/12) i mostrant-se realment sòlida a l’hora d’aturar els diferents sistemes d’atac germànics.

Durant tot el segon temps Espanya no tindria dificultats per mantenir el seu avantatge. Els exteriors seguirien fent mal en posicions allunyades a l’anella i explotant les transicions, mentre que Alemanya veuria amb impotència com els minuts passaven sense ser capaç de ‘tornar’ al partit (40-75).

La selecció espanyola continua líder del grup F (3/0) i demà (16:30h) s’enfrontarà a Lituània. Aquesta serà la penúltima jornada de la segona fase de l’europeu.

Alberto Abalde: 11 punts (4/7 en tirs), 3 rebots i 1 assistència en 23 minuts.

Agustí Sans: 6 punts (2/7 en tirs), 2 rebots i 4 assistències en 16 minuts.

José Nogués: 6 punts (2/4 en tirs), 6 rebots i 2 recuperacions en 21 minuts.