Festival de gols en la primera victòria de la temporada (8-13)

0
    30

02/10/2013
    El Futsal Iris va aconseguir la 1a victòria en un partit boig en el que va mostrar el millor i pitjor futbol que pot fer

Després de la derrota de la jornada passada, el Futsal Iris Badalona es presentava al pavelló municipal de Centelles per guanyar els primers punts de la temporada contra el Jamones Centelles.

Amb la lliçó apresa del partit passat contra el Premià de Dalt, que va acabar amb derrota, aquest cop els verds varen demostrar el seu millor joc: una defensa agressiva i una gran eficàcia ofensiva es traduïen en un 0-4 en els primers 8 minuts.

Primer amb un gol matiner de Ruben al minut 1, després Jonathan en el 3’ i el 4’ i Santy en el 8’, deixaven al conjunt osonenc bastant tocat.

L’entrenador local, Miguel Quintana, va intentar que el seu equip reaccionés davant el contundent atac dels rivals, per això al minut 13 de partit va decidir sortir a jugar amb porter-jugador per intentar assegurar el domini de la pilota i fer tancar els badalonins en el seu camp.

Com passa sovint en el futbol sala, aquesta tàctica els va permetre pressionar molt més al rival, gaudir de més possessió de la pilota i per tant, tenir més ocasions de gol, però també va suposar un risc molt més alt.
    Dues pèrdues de pilota van permetre als de Casagemas trenar contraatacs i augmentar el marcador fins al 0-6, gràcies a la velocitat i l’encert de Carlitos (16’) i Jordi Rodon (17’).

Però el futbol sala es caracteritza per ser un esport on difícilment es pot sentenciar un resultat en la primera part, sobretot quan l’equip que va perdent creu en la remuntada, i els centellencs sempre hi van creure.

Un gol en pròpia porteria per part de Xavi Baleyto en el 18’ va descol·locar a la defensa dels verds que va provocar una segona errada defensiva (19’) que es traduiria en el 2-6 abans d'acabar la primera part amb sensacions ben diferents.

A la represa, els osonencs, que havien aconseguit sortir vius de la primera part gràcies als dos gols dels últims minuts, van sortir un altre cop amb porter-jugador, i amb més encert que la primera part van marcar en el 23’ posant en el marcador un ajustat 3-6.

El fantasma d’una possible remuntada va provocar nervis, dubtes i errors en la concentració del Futsal Iris, però els jugadors de Carles Ventura es van sobreposar i millorant la defensa davant el joc de 5, va tornar a provocar perill a la porteria local, i gràcies a la recuperació de pilotes, als contraatacs o directament xutant a la porteria buida, els verds van tornar a distanciar-se del seu rival en el marcador fins el 3-9, gràcies a Jordio (24’), Jordi Rodon (24’) i Dani Ruiz (25’).

Les ràpides transicions dels visitants havien aconseguit augmentar la distància, però aquest avantatge va provocar que l’equip es relaxés i el Jamones Centelles, que continuava amb el porter-jugador, va aprofitar totes les errades defensives dels verds per continuar marcant.

A l'altre costat de la pista però, els de Casagemes també aprofitaven les ocasions que tenien per ampliar un marcador inusualment vist. Els últims 10 minuts del partit es van convertir en un festival de gols fins a deixar el marcador amb un 8-13, havent marcat pels visitants Santy (29’), Jordi Rodon i Jonathan (36’ i 37’).

En la conclusió del partit, els assistents van poder assegurar d’haver vist el millor i pitjor d’aquest Futsal Iris Badalona que ha aconseguit la primera victòria fora de casa i que ara es prepara per tornar a guanyar el dissabte que ve a les 17:00h en el Pavelló de Casagemas contra el Barri Can Calet.