Francesc Duran substituirà Javi López al capdavant d’Espais Públics

  0
  40
  6-francesc-duran.jpg

  05/05/2016 – El Consell de Debat Polític de Guanyem ratifica el nomenament del número 6 de la llista.

  Tal i com pronosticàvem els darrers dies i com dictava la lògica electoral, Francesc Duran i Vilalta, el número 6 de la llista de Guanyem Badalona, serà el substitut de Javi López al capdavant de la regidoria d’Espais Públics i Mobilitat. Així ho va ratificar aquest dimecres al vespre el Consell de Debat Polític de Guanyem, el màxim òrgan de decisió de la plataforma.

   

  Duran deixarà el seu actual càrrec com a assessor de grup municipal, activitat que ha desenvolupat els mesos de mandat transcorreguts fins ara, i serà el cinquè edil de la formació que lidera el govern local. No el veurem assegut al Ple fins al juny, no obstant. El ple de maig servirà per donar compte de la renúncia de Javi López, i, fins a la sessió següent, Duran no podrà prendre possessió del càrrec.

   

  Pel que fa al substitut del càrrec d’assessor, fonts de Guanyem expliquen que encara no s’ha tractat aquest tema al si de la formació, però que serà la Comissió Institucional, conscient de les tasques que s’han de desenvolupar dins l’Ajuntament, el principal òrgan encarregat de marcar el perfil de la persona que entri com a càrrec de confiança, sigui o no de la llista.

   

  Francesc Duran ha estat un dels membres més actius de la CUP Badalona els darrers anys. De fet, va ser el cap de llista a les eleccions municipals de 2011. És educador social i docent TIC, i ha participat de la vida associativa local a entitats com el Casal Antoni Sala Pont, al Secretariat del Consell de Joventut i ha viscut des de dins la creació de diverses plataformes com la Comissió 11 de Setembre o la Coordinadora Popular de Festes de Maig.

   

  Podem manté el suport tot i les discrepàncies internes

   

  Un dels interrogants que s’obrien després de la renúncia de Javi López era la reacció de Podemos Badalona, que dóna suport oficial a Guanyem Badalona. La formació va mostrar malestar per les formes en les que es va anunciar la dimissió i aquest dimecres ha celebrat una assemblea per debatre la situació.

   

  La formació morada no retirarà pas el seu suport a la plataforma política, amb qui comparteixen model de ciutat i polític. Tot i la sintonia d’acord més o menys general, admeten que hi ha discrepàncies i disconformitats al si del cercle local. Algunes veus, en aquest sentit, consideren que la CUP està entomant massa pes dins l’estructura de Guanyem, tal i com han criticat alguns grups de l’oposició a l’Ajuntament.