Garcia Albiol relleva Sánchez-Camacho com a candidata del PPC a les eleccions del 27S

  0
  IMG_9888.JPG

  28/07/2015 – El salt de l’exalcalde al Parlament o fins i tot al Congrés era una qüestió de la que s’ha vingut parlant els darrers anys i, en especial, des del 24M, quan no va aconseguir ser proclamat alcalde de Badalona per segon mandat consecutiu.

  Xavier Garcia Albiol serà el candidat del PPC a les eleccions parlamentàries del proper 27 de setembre. Així s’ha fet públic aquest mateix matí, després de setmanes de rumors i incerteses. El salt de l’exalcalde al Parlament o fins i tot al Congrés era una qüestió de la que s’ha vingut parlant els darrers anys, degut a la seva popularitat i notorietat a nivell de carrer i de partit, i, en especial, des del 24M, quan, malgrat mantenir i incrementar lleugerament el suport, no va aconseguir ser proclamat alcalde de Badalona per segon mandat consecutiu.

   

  Des de llavors va ser preguntat constantment i la seva resposta sempre ha estat la mateixa: continuar fent treball d’oposició a Badalona i tornar a presentar-se al 2019 com a candidat del PP a l’alcaldia. Sempre ha argumentat que la ciutat és el seu ‘camp’ polític i ha descartat ser cridat pel partit; no obstant, a finals de juny va afirmar que “qualsevol compromís durant aquesta legislatura hauria de ser compatible amb el paper a nivell de govern o oposició” els propers quatre anys. Amb el nou pas endavant, caldrà veure si Albiol compleix la seva voluntat i exerceix la doble representativitat –regidor i diputat-, com ja fan diferents figures com ara la batllessa colomenca Núria Parlon.

   

  Garcia Albiol explica que afronta un "repte" en un moment important en els que "està en joc poder seguir sent catalans i espanyols". Pel que fa a Badalona, assegura que compatibilitzarà la seva tasca al Parlament i a l'Ajuntament. "Vénen un parell de mesos molt intensos fins al 27S però després les coses tornaran a la seva normalitat. La meva voluntat i compromís es continuar treballant per la meva ciutat", esclareix. Tanmateix, assegura que la seva intenció és tornar a presentar-se com a alcaldable al 2019, si res no canvia: "Aspiro a ser president de la Generalitat en dos mesos i crec que tinc les meves opcions. Si no és així, la idea és seguir la feina dels darrers quatre anys a partir de 2019".