Govern i oposició acorden els càrrecs de confiança i desbloquegen l’aprovació del cartipàs

  0
  27
  IMG_8029.JPG

  28/07/2015 – Una setmana després de no aconseguir un acord definitiu, govern i oposició han acabat d’apropar postures i han aprovat aquesta tarda definitivament tots els serrells que restaven per completar la nova distribució municipal.

  Una setmana després de no aconseguir un acord definitiu al ple extraordinari del cartipàs, govern i oposició han acabat d’apropar postures i han aprovat aquesta tarda definitivament tots els serrells que restaven per completar la nova distribució municipal. L’únic punt en el que encara no hi havia consens era el dels càrrecs de confiança, que finalment es dividiran entre 12 per als grups municipals i 15 per al govern. Dels 12, tres seran per al PP, tres per al PSC, dos per a CiU i un per a Ciutadans, que demanava un càrrec i una secretaria i ha votat en contra. La resta de grups ha votat favorablement, tancant així setmanes d‘estira-i-arronsa entre els sis inicials oferts pels de Dolors Sabater i els 10 que volia l’oposició.

   

  Amb el desbloqueig del tema dels assessors, la resta ha anat com la seda: s’han aprovat la composició de les comissions informatives, necessàries per convocar plens ordinaris i per al funcionament de la corporació; la composició dels consells d’administració dels organismes autònoms municipals, on el govern també estarà en minoria (5 a 6); i els representants que formaran part de la societat Marina Besòs, encarregada de la gestió del port i del seu entorn. De retruc, també es’ha aprovat una modificació pressupostària d’un mig milió d’euros, la major part del qual és per assegurar el bon funcionament del Patronat de la Música el proper curs, mentre que la resta anirà a qüestions d’urgència, com ara les fonts d’aigua i algunes gestions administratives que s’han d’iniciar de cara als propers mesos.

   

  Els sous del càrrecs de confiança, entre 35.000 i 40.000 euros

   

  Els sous dels càrrecs de confiança que s’han aprovat avui oscil·laran entre els 35.000 euros que cobraran els assessors dels grups municipals i els 40.000 dels assessors de govern i coordinadors de districte.