Gran oportunitat perduda (66-73)

0
    31

10/01/2016 – Un mal tercer quart (13-24) allunya el CB Prat de la victòria en la visita de l’Oviedo Baloncesto al Joan Busquets.

Quan portes el teu rival fins al límit, l’has de saber rematar. Els jugadors del CB Prat Joventut recordaran durant alguns dies la derrota soferta davant l’Oviedo, resultat poc esperat tenint en compte el domini exercit pel bloc pratenc durant els dos primers parcials de l’encontre.

Diverses cistelles exteriors sumades pel vinculat de la Penya li donarien la iniciativa només començar. La defensa local exerciria molta pressió sobre Ferran Bassas, director d’orquestra dels asturians amb 8 assistències, i només Andrés Miso (7 punts en deu minuts) semblaria poder connectar-se durant el primer quart (19-13).

Amb el pas dels minuts, les diferències es continuarien estabilitzant i Unión Financiera continuaria oferint símptomes d’ofec en atac. Els homes de Carles Marco marxarien als vestidors molt lluny del seu millor nivell (35-28), trobant clarament a faltar els punts de Swing.

A la represa, però, el guió de domini exercit pel CB Prat es veuria totalment trencat. Un petit parcial de 0 a 5 i l’aparició de Van Wijk i Dan Trist guiarien els visitants cap a la igualada (44-44), mentre que Víctor Pérez seria l’encarregat de capgirar el marcador amb dues cistelles consecutives (44-48). El parcial del tercer període seria clarament favorable al conjunt asturià (13-24), fet que obligaria el Prat a encarar l’últim quart anant a remolc (48-52).

Un cop de dits de Nikolic mantindria els potablaves amb opcions a quatre minuts per la conclusió (55-57), però tot seguit arribaria una pèrdua decisiva que li donaria mig triomf a l’Oviedo.

Van Wijk podria anotar sense oposició per donar un avantatge de sis punts als seus, tot i que el Prat seria capaç de posar-se a dos gràcies a un triple. Finalment, Fernando Fernández sentenciaria l’encontre des de més enllà del 6.75, anotant la cistella definitiva a 30 segons per la conclusió.

Per part local, els homes més inspirats serien Piru Ros (17 de valoració) i Xavi Forcada (17), però al bloc de Roberto Sánchez li mancarien més referents ofensius.

Tot i que en principi no estava previst que tingués participació, finalment Albert Homs podria debutar amb la samarreta potablava, disputant 3 minuts i anotant 2 punts des de la línia de tirs lliures.

La derrota confirmada contra l’Oviedo deixa el CB Prat amb un balanç de 4/13. Si el Clavijo o l’Actel guanyen avui, el vinculat del FIATC Joventut tornarà a caure en zona de descens.

Fitxa tècnica

CB Prat Joventut (66): López-Arostegui (8), Ros (13), Forcada (10), Iriarte (-), Coego (4), Martí (11), Costa (3), Amo (2), Sans (7), Bieshaar (-), Homs (2), i Nikolic (6).

Unión Financiera Baloncesto (73): Bassas (7), Miso (16), Pérez (11), Van Wijk (12), Cabanas (3), Fernández (14), Prieto (-), Sánchez (-), Hearst (-), Marín (-) i Trist (10).

Parcials: 19-13 / 16-15 / 13-24 / 18-21

Rebots: Forcada i Nikolic (6) / Cabanas (10)

Assistències: Ros (2) / Bassas (8)

Incidències: partit corresponent a la 17ª jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló Joan Busquets.