Guanyem Badalona i Per Guanyar Badalona confluiran en una candidatura unitària

  0
  36
  guanyem badalona.jpg

  21/02/2015 – Les dues plataformes polítiques acorden sumar esforços de cara a les municipals; el proper dia 28 celebraran la primera assemblea conjunta.

  Les plataformes polítiques Guanyem Badalona i Per Guanyar Badalona sumaran esforços en una candidatura unitària per concórrer a les municipals. Així ho van decidir dijous al vespre les comissions de confluències d’ambdós col·lectius després d’arribar a un acord.

   

  Durant aquestes darreres setmanes, els dos fronts han dialogat amb moltes organitzacions i moviments d'esquerres de la ciutat. Alguns partits han mostrat moltes reticències a la voluntat de crear un nou subjecte polític basat en l'assemblearisme i en el protagonisme ciutadà, diuen: "No pretenem que cap partit es dissolgui, sinó que les bases de tots aquests que vulguin transformar la ciutat en clau de ruptura democràtica, social i nacional formin part del mateix projecte des de baix", declara la portaveu de Guanyem Badalona Laia Sabater. "La nostra és una proposta que sorgeix amb l'objectiu de superar la dinàmica dels partits polítics. Per això la nostra voluntat és sumar gent a títol individual, sigui quina sigui la seva afiliació política. Aquesta voluntat és contradictòria amb fer una coalició i/o una suma de sigles", declara Alfredo Amestoy, un dels portaveus de Per Guanyar Badalona.

   

  Amb la voluntat de començar a donar-li forma a aquesta candidatura unitària municipal, ambdues plataformes celebraran una assemblea unitària de confluència el dissabte 28 de febrer a les 10h al Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla Sant Joan, 59 -77). Un dels objectius d'aquesta assemblea és aprovar un reglament de primàries per tal de bastir una llista basada en un codi ètic on el protagonisme el tinguin els veïns i les veïnes de les classes populars i no els i les professionals de la política.