Guanyem demana respecte pel “joc democràtic” i no tanca portes a cap formació

  0
  IMG_1882.JPG

  29/05/2015 – Guanyem Badalona celebra dissabte l’assemblea per aprovar els eixos de la negociació per formar govern amb la resta de forces.

  El número ‘2’ i la número ‘3’ de Guanyem Badalona en Comú, José Téllez i Laia Sabater, van demanar ahir en roda de premsa “respecte pel joc democràtic” i van instar Garcia Albiol i el PP a deixar “el desprestigi i les difamacions”. “Governa qui té capacitats per construir majories”. Dissabte, la formació reunirà la seva assemblea per debatre i aprovar la guia i els passos a seguir en les negociacions amb la resta de forces per tal de formar un govern de coalició. Els candidats no han volgut parlar de “línies vermelles”, sinó de “guies” i “eixos programàtics” en els que es poden posar d’acord. Guanyem assegura que, més enllà de les forces d’esquerra, vol seure a parlar amb tots els partits i, tot i que no tanquen portes a cap opció, consideren que el resultat  els legitima i capacita per liderar el proper govern.

   

  Encara que s’han d’aprovar a la reunió de dissabte, Téllez i Sabater han avançat que alguns dels requisits indispensables per pactar serà “respondre a l’emergència social”, fer un gir cap a “la participació i la transparència” i no quedar al marge del procés sobiranista català. No obstant, van explicar que hi haurà un comitè encarregat de la negociació i que els hi volen donar llibertat per poder dialogar i no lligar-los de mans, conscients del complicat procés que ara afronten. Pel que fa a alguns dels seus principis més diferenciats, com el codi ètic, la limitació de sous i mandats i la renovació, consideren que el nou govern ha d’estar regit per unes “conductes mínimes”, però no han de ser les de Guanyem per força. “No farem propostes de venjança . Cada formació té les seves regles internes; alguns surten més reforçats d’aquestes eleccions i altres al contrari. Cadascú s’ha de plantejar quines són les seves cares visibles”.