He de declarar les criptomonedes en la declaració de la renda?

  0

  El primer que cal saber és que les operacions amb divises digitals estan subjectes a tributació i, per tant, s’han de declarar quan es produeixen guanys o pèrdues patrimonials. En aquesta línia, l’Administració ha inclòs en aquesta campanya de la renda una casella específica per a les monedes virtuals, tant a la declaració de la renda per l’IRPF (la 1626) com a la de patrimoni (la 47).

  Si només has comprat criptomonedes, en principi no cal declarar res, tot i que en cas d’haver fet una inversió molt potent, podria caldre una declaració per l’impost de patrimoni. A partir d’un mínim de beneficis generats, sí que s’ha de declarar la quantitat final obtinguda per una venda o bé per la generació de rendiments.

  Si els guanys de les operacions realitzades amb criptomonedes són menors dels 6.000 euros, el pagament de l’impost sobre la renda és del 19%. Si els guanys són més grans de 6.000 euros, el pagament de l’impost és del 21%. Quan els guanys per criptomonedes són de/majors als 50.000 euros, l’impost puja al 23%.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí