Impecable Sant Pep; el Llefià reacciona i el Círcol ‘B’ s’agafa als líders

0
    22
    DSC_0542.JPG

30/01/2016 – El Badalonès cau derrotat, mentre que l’Ademar i el Círcol continuen lluitant per arribar a la primera plaça.

La jornada de bàsquet masculí a la Copa Catalunya ens deixava un repartiment de sort desigual entre el Sant Josep (13/1) i l’AE Badalonès (6/7). Els parroquials, líders del grup I, assestaven un cop d’autoritat a la pista del fins ara tercer classificat: l’Artés (68-88).

El gran partit d’Adrià Meruelo (23 punts i 29 de valoració) i la bona reaparició de Brian Holland (17) donarien ales al bloc de Sergi Vives. Els groc-i-liles passarien d’haver de conviure amb la igualtat (25-24) a castigar l’Artés amb un 12 a 29 abans del descans (37-53). Els 15 rebots ofensius i les 18 assistències aconseguides pel Sant Pep evidenciarien la superioritat badalonina.

Pel que fa al Badalonès, l’equip de Xavi Riera és novè a causa de la derrota patida al camp del Sant Narcís (73-68). El rival dels dimonis anotaria nou triples i es mostraria més encertat que els vermells. Després d’anar tota la primera part per sota, abans del descans el Badalonès iniciava una recuperació en forma de parcial (0 a 11) que s’acabaria de culminar en la represa.

Els visitants passaven del 42 a 34 al 42 a 45 i es mantindrien vius fins al darrer període (55-50). Llavors, la mala versió del bloc de Riera faria acte de presència. El Badalonès farien un clar pas enrere en els primers minuts del quart definitiu, veient com el Sant Narcís els deixava enrere (71-57). Valle, amb un 17 de valoració, no podria evitar la novena derrota del curs.

Es manté la tònica

Baixant fins al grup II de Primera, observem com els equips més sòlids – Ademar i Círcol – continuen guanyant partits i com la Minguella segueix encallada en la part baixa. Maristes (13/3) és segon després d’assaltar la pista del Quart (82-87). Els de Lluís Garcia haurien de guanyar el partit dues vegades, un cop desaprofitat un còmode avantatge (56-70) i de veure com el rival li remuntava el marcador mancant dos minuts (80-79). En el tram decisiu, però, no hi hauria color: parcial de 2 a 8 per l’Ademar.

En relació al Círcol (12/4), el Coto és tercer gràcies a l’exhibició completada davant el Malgrat (72-35). El cuer no podria fer absolutament res a la Plana, quedant-se en vuit punts anotats en tres dels quatre quarts del xoc. En contrapartida, la Minguella (5/11) és dotzena després de perdre un partit molt dur a la pista del CEB Girona (74-53). Els 24 punts rebuts en l’últim quart deixarien els blaus sense opcions.

El Círcol ‘B’ pressiona els líders

En un cap de setmana on el Badalonès ‘B’ (8/7) obtindria un triomf de tranquil·litat a Segona derrotant el Vilassar de Dalt (60-70), a Tercera (grup VI) hi trobem un filial que està disposat a pressionar els líders del campionat. Parlem del Círcol ‘B’ (11/4), bloc que s’ha situat cinquè i a un sol partit del primer gràcies a encadenar cinc victòries. La darrera arribava en l’última jornada davant el Silenc (75-57) i ha deixat el conjunt de la Plana a tocar d’un Ademar Sarau (12/3) que no va competir contra el Calella (81-47).

El Llefià (6/9), per la seva part, talla la seva hemorràgia particular de derrotes guanyant el Canet (92-39), mentre que la Cultural (8/7) s’imposava al Natzaret (7/8) en un derbi de poc encert (67-61). Com és tradició, l’ABB (5/10) viuria un cara o creu d’infart que obligaria el segon classificat – el Boet 1 – a competir amb tot per derrotar el conjunt de Bufalà (65-64). Per últim, la Minguella ‘B’ (9/6) marxaria del pavelló del Sant Feliu amb massa punts a la motxilla (92-79).