Inaugurades les XIV Jornades de Valors Flamencs de la Tertúlia Flamenca

  0
  Foto 13-11-14 19 08 04.jpg

  14/11/2014 – En marc del seu 30è aniversari, la Biblioteca de Sant Roc acull dues exposicions i una projecció idivisual. A més, la Tertúlia Flamenca oferirà durant aquest mes de novembre diverses actuacions per celebrar aquestes jornades.

  Aquest dijous la Biblioteca de Sant Roc va acollir la inauguració de la XIV Jornades de Valors Flamencs que organitza el Centre Andalús Tertúlia Flamenca de Badalona en marc del seu 30è aniversari, que se celebra del 13 al 22 de novembre.

   

  El president de l’entitat, José Mayo, i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a aquestes jornades i a la projecció d’una breu història dels trenta anys de Tertúlia Flamenca davant d’una cinquantena de persones. Tot seguit, un recital a càrrec d’Alejandro Silverio, amb la companyia del guitarrista Tomás Lorenzo, va finalitzar aquest acte d’inauguració.

   

  Alejandro Silverio és un cantaor badaloní i forma part de la Casa de Huelva de Badalona, on va iniciar la seva afició pel flamenc; més endavant es va inscriure a l’Escola de Cant de la Tertúlia Flamenca per ampliar el seu repertori i des d’ara és un dels joves més preparats i dinàmic de Catalunya. Pel que fa Tomás Lorenzo, és un guitarrista barceloní que des de ben jove es va interessar per la guitarra flamenca i va decidir assajar de manera autodidacta, fins que es va inscriure a les classes de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

   

  Per altra banda, la Biblioteca de Sant Roc acull des d’aquest dijous fins el 20 de novembre una exposició amb un recull de diferents imatges i objectes cedits per l’entitat, molt representatius dels 30 anys del flamenc a Badlaona. A més, una projecció dels moments més destacats d’aquestes tres dècades, i també una altre exposició sota el lema “Poetas en el flamenco. 30 años de flamenco (1984-2014), on s’ofereix vint quadres amb poesies inspirades en aquesta cultura

   

  Però també la seu de la Tertúlia Flamenca (carrer Figueres, s/n) continuarà amb els actes de commemoració d’aquest aniversari. Des d’aquest espai s’oferiran diverses actuacions i recitals. El 14 de novembre tindrem l’oportunitat d’escoltar a Luís Sánchez, David de la Rambla i José Gabriel. El dia 15, serà el torn del recital de Matías López amb la companyia del guitarrista Tomás Lorenzo. El dia 21, l’actuació de José Vargas i Anna Colón sota la guitarra de Tomás Lorenzo. I finalment, el 22 de novembre, el recital de Israel Fernández, acompanyat del guitarrista Johnny Jiménez, tancarà aquestes XIV Jornades de Valors Flamencs. Destacar que totes les actuacions tindran cita a les 20 hores.

   

  El Centre Andalús Tertúlia Flamenca de Badalona va néixer al mes de novembre de 1984 per mans d’una quinzena d’aficionats a l’art flamenc a la ciutat amb l’objectiu de constituir una entitat on es pogués escoltar, valorar, estudiar i aprendre la història i variants musicals de la cultura flamenca. Amb el pas dels anys, l’entitat ha organitzat diverses activitats però actualment es dediquen a oferir classes de cant i també un debat obert amb tots els aficionats d’aquesta cultura per fer èmfasi de la història i la música flamenca en general.