Inaugurat el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària Badalona

  0

  La consellera de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat aquest divendres el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Badalona acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor i regidors i regidores de la corporació municipal. El nou centre entrarà en funcionament dilluns 18 de novembre i donarà cobertura d’atenció continuada i urgent les 24 hores del dia a tota la ciutat de Badalona i a les localitats de Tiana, Montgat, Alella, El Masnou, Teià i Sant Adrià de Besòs, és a dir, a un total de més de 300.000 persones.

  El nou CUAP, ubicat en les mateixes instal·lacions del Centre d’Atenció Primària (CAP) Dr. Robert de Badalona, permetrà millorar l’atenció a les urgències de mitjana i baixa complexitat. Durant la visita, la consellera ha destacat que amb “aquesta inauguració es garanteix la demanda d’atenció continuada i urgent fora de l’horari habitual dels CAP i es resol un dèficit històric que fins ara patien Badalona, el Barcelonès Nord i el Baix Maresme”. La titular de Salut ha subratllat també que la seva posada en marxa ha de servir per “esponjar les urgències dels hospitals de referència, l’Hospital Municipal de Badalona i l’Hospital Germans Trias i Pujol, i contribuir també a millorar els fluxos assistencials de l’hivern, quan hi ha un 6% més d’activitat a urgències”.

  A més, Vergés ha explicat que el nou servei també permetrà “garantir millor la continuïtat assistencial de la població amb patologia crònica”, reduint les derivacions inadequades als serveis d’urgències hospitalàries i atenent aquests pacients en el lloc més adequat, en funció del procés que pateixin en cada moment.

  L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que “és una gran notícia la inauguració d’aquest centre, que dona servei a Badalona i al seu entorn, i ens permet descongestionar l’atenció primària de la nostra comarca”. Pastor ha destacat “la bona coordinació dels diferents equips de treball sanitari que hi ha Badalona, una ciutat de referència en l’àmbit de la sanitat i on els serveis assistencials són un valor afegit”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí