Jerome Jordan: “Espero poder ajudar des d’aquest diumenge”

  0
  50
  DSC_0046.JPG

  02/11/2016 – El nou pivot del Divina Seguros Joventut té una història particular: en només vuit anys va passar d’aprendre a jugar a bàsquet a debutar en la NBA.

   

  L’arribada de Jerome Jordan al Divina Seguros Joventut suposa l’ampliació del ventall d’opcions interiors de l’equip de Diego Ocampo. Amb tres pivots purs (Jordan, Stutz i Miralles), el conjunt verd-i-negre hauria de fer un pas endavant en la posició de center i assolir més regularitat i capacitat de definició al pal baix.

   

  L’últim en arribar, en Jerome, té un currículum d’evolució sorprenent. Jordan, nascut a Jamaica, té 30 anys (1986) i no va començar a jugar a bàsquet de forma seriosa fins als 17 (2003). En només vuit temporades, el nou fitxatge del Divina Seguros passaria de fer els seus primers passos dins del bàsquet de formació d’elit a debutar a la NBA amb els Knicks (2011).

   

  Després de completar el High School a la Florida Air Academy americana (2005-2006), Jerome Jordan faria el salt a la NCAA amb Tulsa (2006-2007). A la Universitat, l’interior també protagonitzaria una progressió sorprenent, ja que en quatre temporades multiplicaria per cinc i per quatre la seva xifra de punts i rebots.

   

  Com a rookie, Jordan acreditaria una mitjana de 2.7 punts, 2.1 rebots i 0.7 taps en 8 minuts per partit. En el seu darrer curs a Tulsa, el jamaicà passaria a aportar 15.4 punts, 9 rebots, 1 assistència i 2.3 taps per encontre en 30 minuts.

   

  Cal destacar que el center té el rècord de taps de Tulsa (333), que ja jugat 65 encontres a la NBA amb els Knicks i amb Brooklyn i que a Sevilla va demostrar tenir nivell (9.4 de valoració en 17 minuts de mitjana).

   

  Arriba amb bones sensacions

   

  “Estic bé. Simplement he d’ajustar alguns petits detalls. Per mi és una gran oportunitat poder tornar a l’ACB i jugar. Crec que he aterrat dins d’un bon grup de jugadors. Intentarem fer-ho el millor possible i guanyar partits”, declarava Jerome Jordan, un cop integrat dins de la dinàmica de la Penya.

   

  “Em sento preparat per poder aportar i ser referència dins de la pintura. Vull posar-me a disposició del grup per tot allò que l’equip necessiti. Tant en defensa com en atac”, afegia el pivot verd-i-negre.

   

  Segons Jordan, “el fet d’haver jugat uns mesos a Sevilla farà més fàcil aquesta nova etapa”, ja que l’adaptació a la competició no serà quelcom nou. “Espero poder ajudar des d’aquest diumenge. He estat entrenant pel meu compte  i en les dues sessions que he fet amb el grup no m’he vist malament”, desitjava el nou jugador del Divina.

   

  L’interior jamaicà s’ha estat entrenant en solitari als Estats Units i creu que el triomf sumat diumenge a Manresa beneficiarà molt el grup. “Guanyar el primer partit sempre és important. Penso que ara tothom sap què cal fer per obtenir els resultats que volem”, deixava clar el fitxatge aterrat aquesta setmana a Badalona.