Joan Grasa salva un punt a Paterna

  0
  56
  mestallabadalona6.jpg

  02/09/2012 – Quan tot semblava perdut, el CF Badalona va aconseguir al minut 92 del partit d'ahir un gol que va reportar un empat amb molt bon regust

  Badalona i València Mestalla van endur-se del partit que van disputar ahir idèntic premi: un punt. En realitat, però, el punt que s'endú cada un és oposadament diferent del que s'emporta l'altre. Resulta incongruent però és absolutament cert. Els valencianistes treuen del partit una lectura negativa: no van saber aguantar el resultat i es van perdre dos punts i l'ocasió d'aconseguir la primera victòria del curs. El Badalona, contràriament, valora el punt aconseguit de manera més que positiva: es va saber patir i reaccionar al gol local i es va aconseguir un punt amb el qual ja no es comptava.

   

  Abans d'arribar a l'èxtasi del desenllaç, el partit va tenir una introducció i un plantejament molt definits. El Badalona va haver-se de quedar amb el paper d'antagonista. Era el visitant i el que aguantava la pressió i el domini local. El protagonista, però, no era del to bo. Massa ambigu en el seu plantejament. És cert que tenia una mica més la pilota i que arribava amb una mica més de perill a la porteria rival. Però la diferència de mèrits era tan insignificant, que en qualsevol moment podia descobrir-se que qui estava fent de bo era en realitat el dolent. I viceversa.

   

  La segona part havia d'acabar de definir doncs la funció. El combat nul de la primera part no havia deixat més que incerteses, dubtes i qüestions sense resoldre. Ara sí, el València Mestalla va sentir-se còmode protagonitzant el partit. Amb més dinamisme i alegria que un Badalona més previngut i cautelós, el filial valencianista va recopilar un seguit de bones oportunitats mereixedores del premi del gol. La (in)justícia del futbol va donar el seu braç a tòrcer al minut 77. El local Molina va fer una notable acció personal per, amb un bon xut, acabar superant a Marcos. El cop era dur pel Badalona. Massa poc temps per reaccionar. Però el gir final, per inesperat, va acabar de fer del partit d'ahir el més positiu dels empats. Al minut 92, Joan Grasa, que havia entrat a la segona part per ser un dels millors de l'equip, va fer el gol de l'empat. Finalment el desenllaç. La felicitat extrema visitant, del qui ho veu tot perdut i acaba trobant-se un punt que té regust a victòria. I l'enuig terrible local, havent-se de fer a la idea que el marcador ja no els seria favorable.

   

  FITXA TÈCNICA

  València Mestalla: Felipe, Dalmau, Salva, Quintanilla, Delgado, Portu, Fede, Molina (Tano, 90'), Lozano (Cortell, 87'), Dani (Pedro, 72'), Gayá

  CF Badalona: Marcos; Ferrón, Gallardo, Pelegrí, Bermudo; Xavi Muñoz, Borja (Joan Grasa, 59'), Joaquín; Robert (Juanma, 76'), Bayón, Gabri (Bueno, 82')

  Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz. Targetes grogues: Fede i Molina (València Mestalla) i Pelegrí i Bayón (Badalona

  Gols: 1-0, Molina (minut 77); 1-1, Joan Grasa (minut 92)