Joc de supervivència

  0
  Josep Franch Betis.jpg

  02/03/2018 – Torna la lliga ACB després de gairebé tres setmanes i ho fa amb un partit cabdal a la pista del Betis, rival directe en la lluita per sortir de les places de descens (diumenge 12.30h). El nord-americà Demitrius Conger és la gran novetat a les files del Divina Joventut. 

  02/03/2018 – Torna la lliga després de gairebé tres setmanes i ho fa amb un partit cabdal per al futur immediat de la Penya (diumenge 12.30h). Sevilla serà l’escenari de la primera de les catorze finals que ha d’afrontar el conjunt verd-i-negre, en un partit d’urgències compartides. Cuers de la lliga amb idèntic balanç (4-16), Divina Joventut i Betis s'estan jugant la supervivència a l’ACB. 
  A la primera volta la Penya es va imposar al Betis per 81-76, però des d’aquell partit han canviat moltes coses en els dos equips. A la Penya ja no hi són ni Mavra ni el tècnic Diego Ocampo i han arribat Nicolás Laprovittola i aquest divendres l’aler Demitrius Conger, mentre que el Betis també té nou entrenador, Óscar Quintana i ha fet un munt de canvis a la plantilla. Els darrers, les sortides de Donnie McGrath i Dontaye Draper i el fitxatge del base nord-americà Askia Booker, que prové de la G-League (Delaware 87ers) i que podria debutar contra la Penya. Tampoc hi seran respecte del partit de Badalona Saúl Blanco o Nobel Boungou-Colo, que va fer 19 punts a l’Olímpic. 
  Carles Duran creu que, com ha passat a la Penya, les derrotes han anat minvant  “mentalment” el Betis, però avisa del talent d’alguns dels seus homes: “Tenen jugadors molt determinants, fins i tot jugadors d’Eurolliga, i són un equip que físicament, si fa bé les coses, ens pot fer mal”. El tècnic, però, vol estar centrat en el seu equip: "El que més em preocupa som nosaltres, que tinguem la serenitat de jugar cada minut donant importància a cada detall. Hem de ser capaços de ser sòlids defensivament, que és l’única manera de guanyar fora de casa”. Pel que fa al debut de Conger, el tècnic verd-i-negre admet que pràcticament no haurà tingut temps d’entrenar amb els seus nous companys i que caldrà ser prudents, però n'espera molt: “Ens pot donar molta energia i físic per defensar; té moltes qualitats ofensives però el més important és que aporti energia al grup i que transmeti als companys l’ambició que té per jugar a l’ACB”. 
  La Penya té la baixa coneguda de Maalik Wayns, operat del genoll, mentre que és dubtosa la participació de Patrick Richard, que arrossega un esquinç al turmell des del partit d'Andorra i no ha pogut entrenar amb normalitat.