“L’Ajuntament d’Albiol ens va obrir les portes i ara ens ha deixat penjats”

    0
    76

    El 2021, la regidoria d’Esports va autoritzar un esdeveniment multitudinari
    sense llicència i de manera gratuïta. Ara reclama 11.500 euros a Jordi Calvet

    La concessió de llicències per a realitzar esdeveniments a Badalona és un dels capítols que millor exemplifiquen la manera de fer del Consistori des de fa anys. Fa escasses setmanes vam veure com la Guàrdia Urbana no deixava instal·lar la Fira d’Hivern a Pompeu Fabra per manca de llicència. Avui us expliquem un cas greu, succeït mesos abans de la moció de censura a l’Ajuntament. El passat 29 de maig, un dels esdeveniments d’esports de combat més prestigiosos a nivell internacional – el Mix Fight – es va celebrar al parc del Gran Sol de Badalona amb 1.000 espectadors a les graderies. Jordi Calvet, director de l’associació Black Bull Badalona, gimnàs situat a Sant Roc, i històric entrenador badaloní, va ser l’impulsor de la vetllada.

    Es van celebrar 16 combats professionals de primer nivell en disciplines com el Kickboxing i el K1, amb enorme protagonisme pels lluitadors badalonins; molts d’ells, per altra banda, campions del món i d’Europa. Del somni que per Jordi Calvet suposava dur el Mix Fight a casa seva, tot es va transformar en un malson. “Faig esdeveniments per tot el país i a l’estranger. Vaig on més facilitats ens posen. En aquest cas, l’Ajuntament del senyor Albiol ens va obrir les portes i ara ens ha deixat penjats“, afirma Jordi Calvet.

    Dur un Mix Fight a Badalona no és fàcil – el pròxim es farà a Dubai – i, com és lògic, requereix de mesos de preparació. “Primer es va estudiar l’opció de La Colina, però després de sis mesos m’afirmen que no és possible. Va ser el mateix Ajuntament qui va dir-me que volien potenciar el Gran Sol i que era una bona opció per fer l’esdeveniment a l’aire lliure. A partir d’aleshores, començo a entregar tota la documentació que em demanen: de la nostra associació, totes les assegurances requerides, les infraestructures, els reglaments de les federacions, els protocols covid, el pla de seguretat, els accessos… Fins i tot és l’Ajuntament qui m’envia el seu logo per posar-lo als 7.000 pòsters que es van fer sobre el Mix Fight repartits per Catalunya i m’assegura, com així va ser, que s’encarregarà perimetrar l’espai amb tanques i fer front al cost que això suposa”, exposa Jordi Calvet.

    Problema a 48 hores

    Segons Calvet, a 48 hores de la data fixada al calendari i amb 1.000 entrades nominals venudes, l’Ajuntament li comunica que hi ha un problema. “Em diuen que no tinc permís d’ocupació de via pública. I que he de presentar un estudi d’impacte ambiental fet per una empresa independent i que té un cost de 2.800 euros. La meva pregunta és: com pot ser que en els 4 mesos previs de preparatius ningú d’esports ni urbanisme m’hagi dit res? Era impossible de complir. A dos dies de la vetllada em vaig gastar 90 euros en fotocòpies i vaig fer entrar tots els papers a registre, ajudat per tècnics municipals. I res de res”, argumenta l’entrenador badaloní. Malgrat no tenir el permís d’ocupació de via pública, “la regidoria d’Esports d’en Juan Fernández, del PP, em diu que tiri endavant i, de fet, tècnis municipals van estar presents durant tota la vetllada“.

    11.500 euros

    “Em van acabar posant tres sancions: una per sobrepassar el temps estipulat en 10 minuts, una altra per fer l’esdeveniment sense permís d’Urbanisme i una altra per fer descarregar els camions. A més, després de dir-me que se’m cedia l’espai, l’Ajuntament també em reclama el lloguer del Gran Sol, uns 3.300 euros. En total, em volen fer pagar 11.500 euros. Estic desesperat. He presentat recurs amb advocats, però no hi ha manera d’arreglar això. Gent del mateix Ajuntament m’ha dit que sóc al mig d’una guerra interna entre Esports i Urbanisme. Uns volien fer l’esdeveniment i els altres no. Com pot ser que no puguin seure i solucionar les coses?”, reclama Jordi Calvet.

    A títol personal, l’entrenador viu ara un moment complicat. Ha de traslladar el seu gimnàs a un altre local per a reduir despeses i no pot tenir res a nom seu per ris d’embargament. “No tornaré a fer cap esdeveniment a Badalona. No em puc creure que a Esports no siguin capaços d’admetre que no em van demanar cap estudi ambiental durant els 4 mesos de preparació. Urbanisme em diu que el fet de no saber que necessitava un permís, no m’eximeix de responsabilitat. I jo em pregunto: com ho he de saber jo això si és el propi Ajuntament qui em cedeix l’espai i em diu que està tot correcte?”, explica Calvet.

    Contacte amb alcaldes

    Durant tot aquest procés, l’entrenador s’ha posat en contacte amb Xavier Garcia Albiol, alcalde aleshores, i amb Rubén Guijarro, alcalde actual. “Albiol em coneix molt. Va venir a l’enterrament del meu pare, ja fa més de 20 anys. Em va donar la mà i em va assegurar que no tindria cap problema. Després, quan el problema arriba, no pots mirar cap a un altre costat. Deixa molt a desitjar com a persona. Amb l’alcalde actual també he parlat, però la sanció continua vigent. L’únic que demano a tots els polítics és que no destrueixin l’esport, sobretot el minoritari i de base. La gran majoria d’entitats esportives de Badalona estan desesperades, amb unes instal·lacions deplorables. Això sí: a la Penya cada any se li poden concedir quasi 1 milió i mig d’euros. És lògic?”, sentència Jordi Calvet.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí