Jordi Torrent, guanyador del 17è Certamen de Pintura de Zurbarán

  0
  189
  Zurbaran.jpg

  23/11/2018 – Entre 52 obres, l'arenyec es va proclamar campió amb la seva obra 'Generalitat'.

  El dissetè Certamen Internacional de Pintura de Zurbarán ja té guanyador. L'arenyenc Jordi Torrent s'ha proclamat guanyador, entre un total de 52 obres, amb el seu quadre 'Generalitat', pel seu mestratge tècnic i habilitat en el traçat, i amb el qual s'ha endut un premi de 2.000 euros.

   

  Durant la tarda del passat dissabte, 17 de novembre, el Centre Cívic La Salut va acollir l'entrega de premis d'aquest concurs, organitzat per l'associació cultural extremenya Zurbarán de Badalona en el marc de la divuitena Setmana Cultural, que s'ha celebrat del 7 al 18 de novembre. Una cita anual que ret homenatge al pintor extremeny Francisco de Zurbarán en el 354è aniversari de la seva mort.

   

  La jornada va anar acompanyada dels càntics i el folklore de la coral de l'entitat, com així també, una breu conferència sobre la terra extremenya i la trajectòria del pintor Zurbarán, a càrrec de José López León, president d'honor del certàmen.

   

  Premiats

   

  Enguany s'ha repartit prop de 7.000 euros. Entre els premiats, destacar a José Pedro amb 'Joven Florista' i Francisco Abel amb 'Puente de Ayudox', que han estat el segon i el tercer finalista, respectivament. D'altra banda, el certamen ha valorat la participació i l'art de la ciutat, per això, el badaloní Luis Montaña va ser escollit com a millor artista local per la seva obra 'Luces y sombras', mentre qyue el quadre 'La carta que nunca se mandó' de Josep Milllàs va ser el premiat amb el premi Ciutat de Badalona, atorgat per l'ajuntament.

   

  L'acte va comptar amb la presència amb el diputat d'Economia i Hisenda de la Diputació de Badajoz, Manuel Borrego i l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, entre altres càrrecs institucionals. En els seus discursos van coincidir que aquest certamen ha passat a ser tot un refrent en el món artístic a nivell nacional, donant l'oportunitat a pintors professionals i amateurs de donar-se a conèixer i projectar les seves creacions.

   

  Amb aquest certamen de pintura, l'entitat extremenya Zurbarán posa punt final a la 18a Setmana Cultural, carregada de diverses activitats, com així, la presentació del llibre 'La Ciudad de los Demonios', de Montserrat Rico, l'espectacle músic-teatral en homenatge a Federico García Lorca, a càrrec de la coral de l'entitat i els concursos de rebosteria i poesia, entre altres.

   

  Zurbarán

   

  L'entitat va néixer l'any 1999 amb l'objectiu de transmetre la cultura extremenya a Catalunya amb activitats com la festa de la Caldereta o la Chanfaina.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí