Kirksay acaba decidint un partit de bojos (58 a 60)

0
    29

23/03/2013
    L'aler ha anotat una cistella a falta de 2,9 segons després de remuntar 18 punts de diferència a la 2a meitat
    Estadística
    Vídeoresum

El FIATC Joventut ha aconseguit un triomf d'or per ser al proper Play Off en vèncer a la pista de l'Unicaja de Màlaga per 58 a 60
    Tariq Kirksay ha segellat el triomf amb una cistella a falta de 2,9 segons en un partit en el que hi ha hagut de tot.

Els de Maldonado han fet la pitjor 1a part ofensivament de la temporada, han estat capaços de reaccionar a la 2a, s'han posat 7 amunt a falta de 2:40, han vist que l'Unicaja els empatava, però han acabat esgarrapant la victòria.

Als primers compassos, només hi ha hagut un equip a pista. L'Unicaja, que no podia comptar ni amb Vidal, ni Hettsheimer ni Caner-Medley, era molt superior per la seva intensitat

La Penya no estava fina de cara a cistella. Al descans, la carta de tir era un desastre: 3 de 12 en tirs de 2, 2 de 13 en triples i 6 de 13 en tirs lliures. A més, els malaguenys eren molt superiors en el rebot, i en especial en l'ofensiu, que impedia als verd-i-negres poder fer el seu joc de córrer.

Durant bona part de la 1a meitat, l'Unicaja ha doblat la diferència (20 a 10, 32 a 16) i fins i tot ha arribat a gaudir de 18 punts de renda (32 a 14) abans d'arribar al descans 34 a 18.

A la represa però, tot ha canviat. La Penya ha sortit més agressiva als dos costats de la pista, i el 0 a 5 en el primer minut del 3r temps era el millor exemple.
    Miralles hi posava el caràcter, Vives era el cap d'operacions i Shurna i Kirksay els executors.

El FIATC Joventut era un huracà, i una cistella de Miralles després de 5 punts seguits de Shurna, ha donat per primer cop l'avantatge als verd-i-negres (44 a 46).

Quedaven 10 minuts i la Penya duia la iniciativa. Tot i les rotacions forçades perquè els jugadors que havien remuntat estaven esgotats, els que han entrat han mantingut el nivell defensiu i han deixat a l'Unicaja clavat en els 48 punts. Així, la diferència ha crescut el 48 a 56 a falta de 4:22 aprofitant els nervis de l'equip local.

Llavors Joan Plaza ha ordenat una defensa zonal amb alternatives individuals que ha creat dubtes a l'atac verd-i-negre. A falta de 2 minuts i mig, els de Maldonado encara dominaven el partit per 51 a 58, però els exteriors de l'equip malagueny s'han carregat l'equp a l'esquena.
    Entre Toolson, el millor dels locals, Kuzminskas i Granger, el matx s'ha igualat (58 a 58).

Quedava temps per poc més d'una possessió, i Kirksay l'ha demanat. L'aler francès ha esgotat la possessió, ha ordenat un bloc directe i ha anotat per taulell a falta de 2,9 segons.

L'Unicaja encara ha tingut una última oportunitat amb un llançament de Toolson per guanyar el partit, pe`ro la pilota no ha entrat.

Amb aquest triomf, combinat amb la derrota del Cajasol a Vitòria, els verd-i-negres acaben la jornada en posicions de Play Off.