La 2a Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona ja escalfa motors

  0
  gegants.JPG

  14/10/2013 – La Rambla acollirà el proper dissabte una jornada completa dedicada al món geganter i la cultura catalana.

  Per segon any consecutiu, Badalona viurà la seva pròpia Fira de Gegants i Capgrossos, aquest cop a la Rambla, el proper dissabte 19 d’octubre.

   

  La Fira va néixer l’any passat amb la intenció de promoure el món geganter, la cultura catalana i d’incentivar la participació ciutadana a les festes de Badalona. D’altra banda, és també l’oportunitat de poder fer una trobada de gegants a nivell de la ciutat.

   

  La jornada comptarà amb tallers de capgrossos i gegants, on s’ensenyarà com enfaixar-se, com portar gegants o com fer-se un capgròs; amb l’hora del conte; una mostra de balls de capgrossos i un acte final en el que es convidarà a ballar a tots els qui hagin construït el seu propi capgròs durant els tallers del matí. Els músics de les colles tocaran diverses peces per encetar la tarda, dedicada als gegants: s’explicarà el procés de construcció d’un gegant, els detalls i curiositats més interessants d’aquestes majestuoses figures, així com la història i els personatges que representen. La diada es clourà amb el “Valset de Badalona”, un ball que serà dansat pels més de vint gegants que assistiran a la Fira 2013.

   

  Al llarg de tot el dia també hi haurà l’exposició de gegants i capgrossos a la Rambla, on tothom qui ho vulgui podrà fer fotografies i podrà veure de ben a prop des dels gegantons més petits fins als gegants més alts. A més hi haurà diverses paradetes de les entitats que donaran informació sobre el món geganter. Aquest acte ha estat organitzat per les colles de gegants i capgrossos de Badalona.