La 39a edició de Filmets arrenca al Teatre Zorrilla

  0
  filmets2013.JPG

  09/11/2013 – Divendres va tenir lloc la sessió inaugural que dóna el tret de sortida a la projecció de 289 curtmetratges internacionals fins el 17 de novembre.

  Aquest divendres, el Teatre Zorrilla ha acollit la gala d’inauguració de la 39a edició de Filmets Badalona Film Festival. Una gala conduïda per la periodista de Badalona Comunicació, Tuti Garcia. Durant la sessió va intervenir el director del festival, Agustí Argelich, que va agrair a tots els participants  i també a la ciutat per acollir Filmets.

   

  També el conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernàndez va agrair als professionals de la televisió i ràdio local i als patrocinadors que fan possible aquest festival, però sobretot, “als artistes i actors per realitzar aquestes obres”. A mes, va assegurar que l’èxit de Filmets és “Badalona perquè som capaços de fer ciutat i donar exemple d’esforç”. Finalment, Fernàndez va convidar a tota la ciutadania a “fer un viatge a un món màgic i de cinema, i formar part de les petites històries que visualitzareu”.

   

  Per altre banda, la directora de cinema i vicepresidenta de l’Academia de Cine Español, Judit Colell, que presideix el jurat oficial internacional, va assegurar que enguany Filmets té “un nivell que sorprèn i demostra que el cinema no s’ha acabat”.

   

  Tot seguit, després dels parlaments d’inauguració, la sala va projectar fins a vuit curtmetratges finalistes de diferents categories: Tránsit, procedent d’Espanya; Voile Noir, de França; The man who lived his bike, de Canadà i Quebec; Oh Sheep! d’Alemanya; Matriarche de França; Metube del Regne Unit, i The Mass of Men del Regne Unit. Per finalitzar les projeccions, l’equip de Filmets va regalar a tots els assistents la projecció de Paperman, una animació americana que està fora del concurs, ja que va guanyar l’Òscar al millor curtmetratge d’animació.

   

  A partir d’avui inicien les 27 sessions que tindran lloc a diferents punts de la ciutat (Teatre Zorrilla, Teatre El Círcol, CES Joan Maragall i la Nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador) i es projectaran un total de 289 curtmetratges, de les 4.126 que es van arribar a presentar enguany, fins el 17 de novembre.