La Badalona del 2022: els reptes de l’any a la ciutat

  0
  131

  Badalona estrena any amb molts reptes per afrontar. El primer, i més important, és tenir pressupost aprovat. La ciutat viu amb pressupost prorrogat des de 2019, fet que ha suposat un fre a les inversions i el creixement global del municipi en tots els sentits. Aquest ha de ser el primer pas per posar fil a l’agulla contra un dels grans mals que té Badalona: la ineficàcia de l’administració municipal i la precarietat dels serveis socials.

  Modernitzar l’administració, dotar-la de més agilitat i recursos, fer anar de la mà l’estructura jurídica i tècnica i introduir incentius professionals pels treballadors ajudarien a millorar la vida dels ciutadans, empreses i entitats. En l’àmbit de la seguretat, cal incorporar més agents.

  Concretament, l’Ajuntament vol obrir convocatòries per 33 places més, a banda de començar a implementar un sistema de càmeres de videovigilància. Sobre la neteja, el nou contracte municipal no es podrà licitar el 2022, però sí que s’exigeix des de la ciutadania algun reforç de l’estat actual del servei, per evitar acumulacions de brossa.

  El manteniment de les instal·lacions esportives és un capítol a part, i un dels mals endèmics que cal redreçar. Badalona necessita un pla de xoc sòlid i una estratègia conjunta que garanteixi unes instal·lacions esportives de qualitat. També cal ampliar el parc d’habitatge públic i, segurament, implementar la zona de baixes emissions a finals del 2022.

  Sense oblidar…

  Tampoc podem oblidar altres qüestions com: atendre les problemàtiques de talls de llum dels diferents barris i millorar el manteniment de les instal·lacions amb les companyies, reobrir Can Casacuberta, seguir donant suport al CN Bétulo, fer estratègia conjunta amb municipis i Generalitat per la problemàtica de les ocupacions de naus industrials, la insonorització de les vies del tren, la Mobba, el futur del Sant Josep, plantejar definitivament la nova piscina, avançar en les obres del CAP del Gorg i Sant Crist i potenciar el hub sanitari de Can Ruti.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí