La badalonina Carla Simón, gran vencedora dels Premis Gaudí amb ‘Estiu 1993’

  0
  37
  carla simon.jpg

  29/01/2018 – El guardonat film s'ha endut cinc premis de les catorze nominacions a les que optava.

  La desena edició dels Premis Gaudí ha coronat a 'Estiu 1993', l'òpera prima de la badalonina Carla Simón, amb tres importants guardons com són els de millor pel·lícula, millor direcció i millor guió, junt als de millor actriu secundària per Bruna Cusí i millor muntatge per Ana Pfaff.

   

  'Estiu 1993' s'ha endut cinc de les catorze categories a les que optava, que se sumen als premis que ha aconseguit al Gran Premi del Jurat Internacional de la secció Generation Kplus del Festival de Berlín, els quatre premis Feroz —millor film dramàtic, millor direcció, millor guió i millor actor de repartiment — i la Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga, entre d'altres reconeixements. Simón competia en la categoria de millor direcció amb Agustí Villaronga ('Incerta glòria'), Carlos Marques-Marcet ('Tierra firme') i Isabel Coixet ('La llibreria'). 

   

  Carla Simón ha volgut compartir el premi a la millor direcció "amb totes les famílies que han acollit a nens, amb els pares adoptius, ja que s'ha de tenir molta força, sensibilitat i valor" per fer-ho, ha remarcat la directora d''Estiu 1993'.