La barba de Shurna, de moda a Turquia

  0
  darussafaka-turk-telekom-20141025-700.jpg

  30/10/2014 – L’aler pivot amb passat al FIATC Joventut ha patit una metamorfosi física, a banda de ser un dels grans protagonistes de la TBL turca.

   

  John Shurna està de moda a la lliga turca. El poderós Darussafaka, el nou ric de la TBL, ha confirmat en només tres jornades la seva candidatura copsar les posicions de privilegi de la competició.

   

  De la mà Dogus, un dels tres holdings més importants de Turquia, amb bancs, constructores, firmes de cotxes i empreses dedicades al turisme i a les finances, el Darussafaka ha passat de ser un equip menor dels afores d’Istanbul a co-liderar la lliga.

   

  El Darussafaka compleix aquest any el seu centenari i és un dels clubs esportius amb més tradició de Turquia, tot i que no destca per tenir un gran palmarès i sí per les seves acadèmies base.

   

  Al costat de John Shurna, al Dogus hi juguen jugadors amb experiència a Europa com Jamon Gordon, Ersin Dagli, Renaldas Seibutis, Gasper Vidmar, Ermal Kuqo i Lynn Greer. A més, l’entitat té un gran protagonisme mediàtic, ja que el canal NTVSpor és propietat de Dogus.  

   

  Només s’han disputat tres jornades de competició, però el conjunt de John Shurna ja ha demostrat el seu poder, guanyant els tres partits inicials. Shurna, visiblement canviat amb una barba que el fa més madur, ha començat la temporada en un estat de forma òptim.

   

  L’ex del FIATC Joventut anota 19 punts per partit, sent el quart màxim anotador de la competició, agafa 3.67 rebots i dóna 1.67 assistències per duel. Shurna és el màxim anotador del Darussafaka Dogus i acredita una mitjana de 21 crèdits de valoració en 30 minuts a pista.

   

  L’estil de Shurna està causant estralls a Turquia. Només cal donar un cop d’ull als percentatges de l’aler pivot. L’ex de la Penya acredita un 83% d’encert en tirs de dos, un 62% en triples i un 100% d’efectivitat en tirs lliures.

   

  El bon moment de John Shurna contrasta amb les dificultats de Devoe Joseph. L’escorta del Canadà és cuer amb el Turk Telekom (0/3) i ha vist com el seu protagonisme vers l’any passat s’ha reduït: 6.3 punts, 2.67 rebots i 1.67 assistències en 19 minuts.