La classificació s’ajorna per a la final de Nanterre (77-90)

0
    38
    David Grau / CJB

El Joventut va caure davant l’Unicaja en un nou partit amb els verd-i-negres bloquejats i sense retrobar-se amb les seves sensacions positives inicials de la temporada. Tot i jugar contra un rival ja eliminat a l’Eurocup, els andalusos van competir, bombardejar el cèrcol badaloní i exposar la dinàmica negativa de la Penya.

El primer quart a l’Olímpic va tenir un nom propi: Ferran Bassasel base badaloní va bombardejar el cèrcol andalús i en només tres minuts i mig va anotar els primers 12 punts badalonins. Fins als 17 es va enfilar abans de concloure els deu primers minuts, dels 21 que va encistellar l’equip de Carles Duran.

Les pèrdues i el concurs de triples per part de l’Unicaja (5/9) van mantenir el marcador anivellat (21-21), davant un rival que visitava Badalona sense cap mena de pressió, ja que matemàticament no té opcions de superar la fase de grups.

Les pèrdues es van arrossegar al segon període i la màxima escletxa al descans va arribar a ser de cinc punts (27-32). Ribas, amb 6 punts, i Neno, amb 4, van agafar el relleu de Bassas al segon període. Pitjor solidesa defensiva verd-i-negra sota cistella però mateixa igualtat al marcador a l’equador del matx (41-40), en el retorn de Nenad  Dimitrijevic. La pitjor notícia va ser la lesió a la cuixa de DJ, tot i que va semblar més aviat un ensurt.

A la represa, no hi va haver cap millora verd-i-negra ni tampoc sensació que pogués haver-hi durant la segona meitat. Cap lideratge de jugadors que han de dirigir l’equip a pista quan més ho necessita. La manca de contundència defensiva, les pèrdues i l’encert de l’Unicaja al tercer període van permetre als visitants tancar el quart amb cinc punts de diferència (60-65). Brodziansky va mantenir amb vida el Joventut gràcies als seus triples.

La part més positiva al darrer període van ser les cinc faltes personals d’Unicaja en només tres minuts de quart i la remuntada esglaonada del Joventut – o més aviat miratge -, amb un parcial inicial de 5-2 (65-67). Abromaitis, però, va enfonsar les opcions de victòria amb dos triples consecutius (65-73).

Botzina final, derrota de 10 punts (77-90) i la Penya es jugarà a Nanterre (dimarts, 20:00h) la classificació per a quarts de final de l’Europa.