La coalició de Guanyem Badalona i ERC proposa crear una moneda local

  0
  47

  Dolors Sabater ha proposat a diferents entitats de l’economia social i solidària de Badalona impulsar la creació d’una moneda local: els “bétulos“. Aquesta moneda funcionaria com una manera de promoure el desenvolupament local del comerç. Degut a l’èxit de les iniciatives realitzades a Santa Coloma de Gramenet i altres poblacions catalanes i europees, la cap de llista de la coalició ha defensat la proposta: “D’aquesta manera aconseguim que la despesa que fa habitualment l’Ajuntament reverteixi en el comerç local”.

  Aquest sistema funcionaria com un mitjà de pagament complementari a l’Euro, però impulsat per l’Ajuntament. L’Ajuntament pagaria part de les subvencions, salaris, etc. a través dels “bétulos” i les entitats o treballadors farien compres amb aquesta moneda als comerços adherits al sistema.

  Les experiències indiquen que la seva promoció genera un efecte multiplicador de la riquesa que beneficiaria principalment el petit i mitjà comerç.

  El propòsit és fomentar la despesa dins de la comunitat local, especialment amb empreses de propietat local. Això també pot ajudar a reduir la petjada mediambiental.

  Segons Dolors Sabater, “estimulem que el diner circuli més vegades i durant més temps entre les nostres empreses, afavorint el desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí