La Colla Micaco brilla amb llum pròpia durant la Diada de les Festes de Maig 2014

  0
  castellers diada 2.jpg

  20/05/2014 – Els badalonins han descarregat un 4de7 amb agulla, un 3de7 i un 4de7.

  Els Castellers de Badalona han celebrat aquest diumenge la XVII Diada Castellera de les Festes de Maig a la Plaça de la Vila acompanyats dels Castellers d'Esplugues i els Castellers de Sants.

   

  La jornada ha començat a les 8 del matí amb les matinades pel barri de Sant Crist. Un cop arribats a la Plaça de la Vila, els Micaco han fet entrega de la camisa al casteller honorífic d'enguany, el catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, qui ha volgut aprofitat el seu discurs per donar alguns consells sobre una correcta alimentació per realitzar l'activitat castellera.

   

  Abans de començar l'actuació, la canalla de la colla, en presència de la regidora de Cultura, la Sra. Montserrat Salgado, ha descobert la placa, ubicada al centre de la plaça, que acredita la Plaça de la Vila com a plaça de 9 després que els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró aixequessin fins a 4 castells de 9 pisos a la Diada Castellera de Badalona Capital de la Cultura Catalana 2010.

   

  Els badalonins han començat la seva actuació amb un pilar de 4 caminat fins al centre de la Plaça per atacar a primera ronda el 4de7 amb agulla. El castell, que la colla encara no havia provat enguany, ha pujat amb bones mides, però s'ha hagut de treballar durant la descarregada del 4, deixant un pilar molt segur que s'ha descarregat sense problemes.

   

  En segona ronda, els de la camisa micaco han aixecat el 3de7, que havien desmuntat a la diada que van realitzar per obrir la temporada a Montigalà. El castell ha pujat obert de mides però segur i només s'ha hagut de treballar a la sortida de l'anxaneta, després que aquesta rellisqués en una de les passes.

   

  La tercera ronda ha servit perquè els Castellers de Badalona s'anotessin un nou 4de7 que s'ha descarregat gràcies a una bona feina conjunta de canalla, tronc i pinyes. Per tancar la diada, la Colla Micaco ha presentat un vano de 5 que ha quedat carregat, en cedir el pilar de 5 durant la sortida de l'enxaneta. La colla ha acabat l'actuació amb el tradicional pilar de 4 al balcó.