La comunitat xinesa aposta per Badalona per construir un gran temple budista

  0

  El projecte serà presentat aquest diumenge en un acte a la ciutat

  Badalona podria acollir un gran temple budista dins del seu terme municipal.

  El projecte serà desvetllat aquest mateix diumenge, 1 de desembre, en un acte que servirà de carta de presentació d’una nova entitat budista formada majoritàriament per persones d’origen xinès.  De fet, a la presentació d’aquest cap de setmana, arribaran persones des de la Xina per tal d’assistir a l’acte. La prioritat per aquesta nova entitat seria poder trobar un gran solar, minin d’uns 10.000 metres quadrats i poder-lo construir pròximament. El centre espiritual seria una rèplica d’un existent a la ciutat xinesa de Wenxi, al comptat de Qingtian, a la província de Zhejiang. De fet, el 70% dels ciutadans xinesos que viuen actualment a Catalunya són d’aquesta província on resideixen uns 57 milions de persones.

  Fa pocs dies, el president de la Federació de les corporacions xineses d’Espanya i director general de l’Oficina d’Ultramar de Barcelona, que justament té la seu a Badalona, el senyor Jin Hao va visitar aquest temple budista. La tria de Badalona, segons la comunitat xinesa, no és casual. La ciutat té un gran nombre de ciutadans d’origen xinès, uns 4.000, segons les darreres dades i 4.000 més a Santa Coloma de Gramenet. A més, Badalona té molt a prop dos grans centres espirituals, la Cartoixa de Montalegre, a la Conreria i el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

  De moment, aquest diumenge coneixerem més detalls, a partir de les 17h, en un acte previst a la sala 1 del restaurant Mar Palace del Port de Badalona. La presentació de tot plegat anirà presidida pel mateix Jin Hao, amb l’objectiu d’acostar a Catalunya la cultura budista xinesa. Per la seva part, fonts municipals han assegurat al Diari de Badalona que l’Ajuntament desconeix aquest projecte i també la presentació anunciada per aquest diumenge al Port de Badalona.

  Com seria aquest temple budista a Badalona?

  La idea, tal com expliquem en aquest article, seria reproduir aquest temple budista xinès a Badalona. El Zhenning Jing té un perímetre d’aproximadament 20 hectàrees i una àrea de construcció de 3,250 metres quadrats. Entre ells, el Saló Tianwang té 190 metres quadrats, l’edifici del complex del saló principal té 2160 metres quadrats, el Saló Jizo té 150 metres quadrats i el restaurant vegetarià i l’edifici del dormitori té 750 metres quadrats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí