La Copa del Rei de bàsquet suposa un retorn econòmic de més de 15 milions d’euros per a Badalona

  0

  El Palau Municipal d’Esports va tenir una ocupació mitjana del 88,9% i 180.000 persones van gaudir de la Fan Zone del Gorg  

  L’informe final elaborat per l’ACB que avalua l’impacte econòmic que ha suposat la celebració de la Copa del Rei de bàsquet a Badalona indica que el retorn econòmic per a la ciutat ha estat de 15.674.734,25 euros. Aquesta xifra engloba tant els ingressos directes com els valors induïts. En total, els ingressos directes han estat de 8.935.839,75 euros, que es divideixen en les despeses de l’organització de l’esdeveniment per part de l’acb (2.352.955 €), les despeses dels patrocinadors i proveïdors (850.000 €) i les despeses dels assistents (5.732.884 €). La xifra dels valors induïts s’enfila fins als 6.738.894,50 euros i és fruit de la suma dels ingressos de la Hisenda Pública (2.920.074 €) i l’impacte publicitari en mitjans de comunicació (3.818.820 €).

   La Copa del Rei de bàsquet Badalona 2023 es va poder veure a 152 països de tots els continents, fent que l’audiència total de l’esdeveniment fos de més de 3 milions de persones. Va generar 1.948 notícies entre televisió, premsa escrita i mitjans en línia i 1.278 posts directes a xarxes socials que van fidelitzar 550.776 usuaris.

   

  74.665 persones van assistir a l’Olímpic i 12.000 persones al poliesportiu de Llefià per la MiniCopa

  Presencialment a la ciutat, la Copa va reunir al Palau Municipal d’Esports un total de 74.665 persones en els set partits que es van disputar, fet que va situar l’ocupació mitjana de l’equipament en un 88,9% de l’aforament total. Els voltants del Palau van tenir un flux de gent constant, fet que s’exemplifica amb les 180.000 persones que van passar per la Fan Zone del Gorg durant els quatre dies de l’esdeveniment. A més, la Minicopa Endesa va batre tots els récords d’assistència reunint en la final disputada al Palau Municipal 8.630 personas, xifra que s’ha de sumar a les 12.000 persones que en els dies previs van anar al poliesportiu Llefià.

  La realització de la Copa del Rei a Badalona ha suposat una aportació al PIB esportiu de la ciutat d’un 10,56%. Aquesta dada s’obté a partir de l’impacte total econòmic generat a Badalona (15.674.734,25 €) i demostra la importància econòmica de la Copa del Rei a la ciutat sedi, perquè en només 4 dies de partits se li ha generat a Badalona la desena part del valor total generat en esports durant 1 any. Així mateix, s’ha realitzat el mateix càlcul per a conèixer l’aportació al PIB general de Badalona i s’ha assolit un resultat del 0,35%. A més, l’informe d’acb recull que durant l’esdeveniment es van generar, almenys, 334 llocs de treball.

   

  Rubén Guijarro: “L’orgull badaloní és el més important que hem d’aprendre d’aquesta Copa”

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha valorat molt positivament les dades: “Estem enormement satisfets. Si ja havíem organitzat la millor copa de Badalona a nivell esportiu ara, amb aquestes dades ho reafirmem. A banda d’aquestes dades, hem demostrat que podem competir a la lliga de les grans ciutats. L’orgull badaloní és el més important que ens endúiem d’aquesta Copa”.

  Després de l’acte de presentació del balanç de la Copa del Rei de Bàsquet 2023, l’alcalde ha visitat les lletres gegants que formen el nom de Badalona i que aquesta mateixa setmana s’han instal·lat al passeig Marítim, al costat del Port.

  L’alcalde de Badalona ha indicat que “amb aquestes lletres volem incorporar a la ciutat un nou punt de referència per als badalonins i badalonines i també per als turistes que mostri l’orgull de Badalona”. Guijarro ha explicat que “durant els pròxims mesos una de les lletres instal·lades lluirà el motiu de la Copa del Rei Badalona 2023 per tal de mantenir l’esperit que va impregnar la ciutat durant la celebració de l’esdeveniment i que és l’essència de la Badalona que s’ha de projectar al futur”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí