La cultura recupera el 100% de l’aforament

  0
  88
  La cultura recupera el 100% de l'aforament
  La cultura recupera el 100% de l'aforament

  Des del passat 15 d’octubre, el sector cultural de Catalunya ha recuperat el 100% de la capacitat. Els teatres, cinemes, auditoris, arxius, biblioteques, museus, equipaments cívics, llibreries, galeries i altres equipaments culturals, podran oferir un aforament del 100%, tant a l’aire lliure com en espais tancats.

  S’elimina també el nombre màxim d’espectadors, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats (o fins a un màxim de 3.000 amb condicions de ventilació reforçades) i de 4.000 persones a l’aire lliure.

  Els concerts i festivals en espais tancats amb el públic dret o possibilitat de ball s’assimilen a l’oci nocturn i hauran de complir les condicions d’aquesta activitat. És a dir, permetran una capacitat màxima del 70% i requeriran passaport COVID-19, que ha d’autoritzat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En els espais tancats, cal vetllar per una ventilació òptima segons els estàndards exigits.

  A l’aire lliure, l’ocupació permesa serà del 100% amb distància, i si no es pot mantenir, cal l’ús de la mascareta. En cultura popular, també s’eliminen totes les limitacions. No hi ha límit en el nombre de participants en castells, cobles, grups teatrals o de dansa, etc., ni tampoc en el nombre de participants, sempre que no siguin situacions anàlogues a l’oci nocturn.

  Pel que fa els horaris, s’eliminen les restriccions que hi havia i les diferents activitats es tornen a regir per la normativa sectorial preexistent abans de la pandèmia.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí