La Cursa del Dimoni 2018 consolida el vessant lúdic i esportiu d’una prova cada cop més inclusiva

    0
    Cursa dimoni - inici.jpg

    30/05/2018 – La 39a edició de la Cursa Popular Ciutat de Badalona, Cursa del Dimoni 2018, del diumenge 27 de maig va comptar amb una alta participació en els tres circuits (de 10, 5 i 1,7 quilòmetres), es va desenvolupar en un ambient festiu i lúdic i amb una gran acollida de la modalitat de cursa inclusiva per a persones amb dificultats de mobilitat i de les activitats paral·leles de bàsquet en cadires de rodes i bicicleta adaptades. La presència de les dones ha estat molt destacada, principalment a la cursa de 5 quilòmetres, on amb un 55% van superar l’assistència masculina. A la cursa de 10 quilòmetres, un 25% dels participants finalistes van ser dones.

    A tocar de la Rambla, lloc de sortida i arribada de la cursa, els participants a qualsevol dels tres circuits de la cursa i el públic assistent van poder veure i participar en diverses activitats esportives organitzades per la plataforma 3D amb la col·laboració de la Federació Catalana de Persones amb Discapacitat Física i l’Associació d’Acció Social DISCAN. Unes activitats que van mostrar que la pràctica esportiva és possible i beneficiosa per a qualsevol persona. Com a novetat d’enguany, les persones amb dificultats de mobilitat han participat en qualsevol dels tres circuits habilitats, tenint en compte la distància que millor s’adaptava a les seves necessitats. A més, el circuit d’enguany ha estat més planer que en les edicions precedents.

    Molt a prop, l’ambient festiu es va completar amb l’actuació dels Castellers de Badalona i amb l’espectacular so de les batucades de Badalona Batec i del grup Bufons del Toc que van acompanyar els participants a la cursa just en el punt d’avituallament.