La falta d’encert talla les ales del FIATC Joventut (68 a 72)

0
    36

27/12/2013
    Els verd-i-negres han competit els 40 minuts contra el Madrid, que encara no ha perdut cap partit en el que va de temporada, però han pagat la falta de punteria
    – Estadística
     Videoresum
     Maldonado: "Per guanyar al Madrid cal fer alguna cosa més, fer un partit rodó"

El FIATC Joventut no ha pogut trencar la sèrie de 23 victòries seguides del ral Madrid i ha acabat cedint per 68 a 72 en un Palau Olímpic ple fins la bandera, que ha obert la 3a graderia per 1r cop des del retorn de Ricky Rubio amb la samarreta del Barça.

Els verd-i-negres han posat sobre la pista tot el que tenien per contenir el Madrid durant molts minuts, però han acabat pagant la falta de punteria. Els errors en els tirs lliurats -molts d'ells han acabat fent la corbata– han impedit que la Penya pogués fer un partit rodó i somiar amb la victòria.
    Així, els blancs sempre han anat per davant i han sentenciat el matx amb un Sergio Rodriguez sensacional.

Als primers compassos els 2 equips han sortit molt endollats. El Madrid es beneficiava de la seva superioritat prop de l'anella, que li permetia gaudir de segones oportunitats.
    A l'altre part del camp, Joseph assumia el protagonisme ofensiu per guiar la Penya al 9 a 7 a l'equador del període. a mesura que passaven els minuts però, el partit s'ha anat travant, i amb les segones unitats, el Madrid n'ha sortit més beneficiat.

D'aquesta manera, després d'acabar el període 12 a 16, coincidint amb l'entrada a pista de Rodriguez, els de Pablo Laso han aconseguit la màxima del partit (14 a 26).
    La Penya ha agafat aire amb l'entrada de Shurna, i a partir d'una defensa molt més seriosa, ha salvat el 1r matx all (29 a 30). Tot i això, el FIATC Joventut seguia desencertadissim en el triple, i el Madrid ho ha aprofitat per marxar als vestidors amb un còmode coixí (29 a 36).

A la represa, el Madrid s'ha permès el luxe de sortir amb Draper i Slaughter, que fins aquell moment no havien jugat cap minut, per mirar d'acabar d'ofegar al FIATC Joventut.
    No obstant, han estat els verd-i-negres els que han defensat millor l'anella, i han fet que el Madrid, el millor atac de la lliga, es quedés 4 minuts sense anotar

Al davant però, semblava que hi hagués un candau al cèrcol, i els tirs, tant propers com llunyans, sols o lleugerament puntejats, acabaven sent escopits. El Madrid no ha desaprofitat l'oportunitat, i quan ha recuperat el ritme ha tornat a obrir una escletxa de 10 punts que s'ha mantingut fins al final del quart (39 a 49). Fins aquell moment la Penya duia un 2 de 20 en triples

Precisament 2 encerts de Kirksay han acostat als locals 47 a 53, però llavors ha aparegut el "chacho". Sense que la pressió li afectés gens ni mica, Sergio Rodriguez s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha fet fàcil el que era molt difícil

El temps s'anava acabant i a la Penya, que seguia negada de cara a cistella, se li acabaven les oportunitats. Un 0 a 4 després d'una esmaixada de Rudy semblava sentenciar definitivament la Penya, que en els següents minuts ha vist com la diferència s'eixamplava fins els 16 (52 a 68) en el que hagués estat un càstig massa sever.

Els triples finals de Joseph (2) i Cochran (2), han fet més justícia al que s'ha vist i han equilibrat una mica més el balanç general de punts a favor i en contra, tant vital per ser a la Copa del Rei.

El proper partit del FIATC Joventut serà dilluns, a les 20:30, a la pista de l'Estudiantes