LA FAVB preocupada per la gestió del Departament de Sanitat i Interior

  0
  45

  21/07/2014 – La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona es mostra preocupada pel tancament de llits a l'Hospital de Can Ruti i els serveis mínims del Parc de Bombers de Canyet.

  Davant l’anunci del tancament de llits durant aquest estiu, les llargues llistes d’espera i la possible derivació dels malalts a hospitals privats, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) ha volgut fer palesa la indignació dels veïns i veïnes de la ciutat com a potencials usuaris de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

   

  143 al juliol, 154 a l’agost i 144 al setembre seran els llits que es tancaran a l’Hospital de Can Ruti, segons ha informat la direcció als interlocutors socials, tot i que abans de fer oficial aquesta informació, ja s’havien tancat 15 llits de pediatria des de finals del mes de juny i també una planta sencera a inicis del juliol.

   

  Pel que fa els malalts, darrera de la intenció de rebaixar les llistes d’espera, s’estan derivant de la sanitat pública a la privada, amb un intent clar de “promocionar la privada i denigrar la pública”, asseguren tant la part social com la plataforma de treballadors. A més, apunten que aquestes derivacions solen ser les de patologies de menor complexitat, deixant la sanitat pública col·lapsada amb els casos de més complexitat i, aquí la transcendència econòmica del fet, de menys rendiment econòmic.

   

  Segons la FAVB, tot indica que l’objectiu final de l’actual Departament de Sanitat sigui “escanyar la sanitat pública i acostumar la gent a acudir als centres de l’atenció privada i concertada, davant d’un veritable canvi de model que anirà detriment de les capes socials més desfavorides”.

   

  Serveis mínims dels Bombers

   

  Per altra banda i pel que fa el Departament d’Interior, la federació vol fer ressò de la “manca real d’efectius” davant de dos sinistres simultanis dels Bombers de la Generalitat a Badalona que no poden garantir una resposta efectiva al seu àmbit de responsabilitat amb mes de 400.000 persones, “multiplicant el risc que això pot comportar per als nostres ciutadans”. La FAVB valora inadmissible a qualsevol país del nostre entorn d’Europa que el Parc de Bombers de Canyet compti amb només 8 bombers de mínims, que “ens posa en una situació de vulnerabilitat i de risc permanent”.