La Federació d’Esquerres de Badalona aposta per un govern entre el PSC i Badalona En Comú Podem

  0
  Un acord entre PSC i ‘Badalona en Comú Podem’ passaria a ser la 1a força d’esquerres

  Els dies passen i de moment no sabem qui pot governar durant els propers 4 anys Badalona.

  Després de les eleccions del passat 26 de maig, i al no aconseguir cap partit la majoria de regidors, 14, aquests darrers dies les negociacions entre els diferents partits han protagonitzat l’agenda política de la ciutat. Tot i que el popular Xavier García Albiol va guanyar les eleccions amb 11 regidors, la suma de les tres formacions d’esquerres, Badalona Valenta, PSC i En Comú Podem faria una alternativa a Albiol.

  Més enllà del model de ciutat, des de Guanyem i ERC no volen llançar la tovallola perquè Sabater pogués liderar el govern, possibilitat que el PSC no contempla en cap cas. Els posicionaments inicials de Guanyem-ERC i PSC, juntament amb el record dels darrers quatre anys, fa intuïr que un acord de governabilitat entre aquestes formacions sigui molt poc probable. No obstant, les diferents formacions d’esquerres, i també el regidor de Junts per Catalunya, David Torrents, s’han anat reunint els darrers dies per intentar buscar un encaix i punts de trobada.

  Aquest dijous, la Federació d’Esquerres ha emès un comunicat on analitzen els resultats electorals que manifesten que “Badalona és d’esquerres i no independentista”. També aposten per un govern en minoria entre el PSC i En Comú Podem i que aquesta ‘coalició’
  passaria a ser la primera força d’esquerres amb 8 regidors, per davant dels 7 de Guanyem i ERC.

  Mentrestant, el popular Xavier Garcia Albiol continua reclamant l’alcaldia, com a força més votada. Si no canvien les posicions, sembla que haurem d’esperar fins gairebé el dia del ple d’investidura, el pròxim dissabte 15 de juny, per saber qui governarà Badalona durant el proper mandat.

   

  Aquí podeu llegir el document sencer: eleccions_municipals_2019_catala

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí