La Festa del Mar es trasllada al nou tram del Passeig Marítim

  0
  Passeig Marítim -platja.jpg

  01/06/2013 – Aquest diumenge té lloc la 6a edició de la Festa del Mar, un esdeveniment que compta amb la participació d'entitats vinculades amb el mar i una àmplia llista d'activitats.

  Aquest proper diumenge, 2 de juny, Badalona celebra, un any més, la Festa del Mar. Enguany la Festa canvia d’ubicació i tindrà lloc al tram del passeig Marítim de la platja del Pont del Petroli. La jornada té com a motiu central afavorir el contacte amb aquest espai natural i lúdic de la ciutat des de les seves múltiples perspectives. L’objectiu és fer conèixer el mar, aprendre i passar-ho bé. Les activitats es portaran a terme de 10 a 14 hores a les carpes situades sobre la passera de fusta en el tram del passeig Marítim de la platja del pont del Petroli.

   

  Amb la participació de l’Escola del Mar i altres institucions de prestigi internacional de caire científic com ara l’Institut de Ciències del Mar i Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC, els visitants podran conèixer molts aspectes dels ecosistemes marins. La Festa del Mar també servirà per conèixer totes les entitats badalonines que fan activitats relacionades amb el mar i poder participar-hi en moltes d’elles com batejos de rem, de vela, o conèixer el Quetx Ciutat Badalona. Cal destacar l’àmplia oferta d’activitats destinades a la mainada com ara conta contes, taller d’estels mariners o maquillatge. També hi haurà entitats convidades com el Museu de la Pesca de Palamós que portaran tallers de pesca responsable i de destresa marinera.

   

  La Festa del Mar, es consolida, any rere any, com un punt de trobada de persones i entitats vinculades amb el mar com els pescadors, centres de recerca i de salvaguarda del litoral, les entitats recreatives i esportives, o centres educatius, amb la participació de prop de 20 entitats.

   

  L’Àrea de Medi Ambient i Sostenbilitat vol agrair la col·laboració i participació desinteressada de totes les entitats i persones sense les quals aquesta festa no es podria portar a terme. També cal destacar que, enguany, la Festa del Mar es realitza gràcies al patrocini de les guinguetes de la platja

   

  Aquestes són les activitats previstes a la Festa del Mar d’aquest any:

   

  –           Taller de construcció i volada d’estels

  –           Un mar de contes i contes de la mar salada

  –           Taller de xapes amb motius mariners

  –           Tallers per conèixer la biodiversitat marina

  –           Taller: “Els descartaments de la pesca comercial”

  –           Taller: “Aigua neta: com funciona una depuradora?”

  –           Taller: “El plàncton viu”

  –           Taller: “Les algues del pont Petroli”

  –           Taller de corderia

  –           Els secrets de l’Antàrtida

  –           Maquillatge marí

  –           Coneix les meduses del nostre litoral

  –           El joc de la medusa

  –           Caiac i padelsurf

  –           Els cetacis del nostre litoral i la custòdia marina

  –           Taller: “Socorrista per un dia”

  –           Taller de fòssils marins

  –           Punt d’informació mediambiental

  –           Batejos de rem

  –           Batejos de vela

  –           Coneix el patí de vela

  –           Activitats subaquàtiques

  –           El Quetx Ciutat Badalona

  –           Mostra d’arts i ormeigs de pesca

  –           Tallers i activitats del Museu de la Pesca. Palamós

   

  En el marc de la Festa del Mar la guingueta Chiringuitaly, situada a la platja del Cristall, oferirà, de 14 a 15.30 hores, un espectacle de màgia. A més, durant tot el dia, els assistents a la Festa podran gaudir d’ofertes especials en aquest establiment.

   

  La Festa del Mart té la col·laboració de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, l’Associació Mira-Mira, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), del Club Natació Badalona, del Club Nàutic Bétulo, de la Confraria de Pescadors de Badalona, de l’Escola del Vent, de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del Museu de la Pesca de Palamós, de Marina Badalona, SA, del Museu Geològic del Seminari de Barcelona, de Proactiva, de la Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona (SASBA), de Submón, de Virot Natura i de Voluntaris Badalona.

   

  L’esdeveniment compta amb la participació de més d’una vintena d’entitats dedicades al mar, com ara pescadors, centres de recerca o associacions esportives o educatives, i amb una àmplia llista d’activitats i tallers.