La Fiscalia no veu delicte en la col·lecta de la Guàrdia Urbana

  0
  cotxes.jpg

  07/01/2014 – En no veure delicte, la fiscal arxiva les diligèncias originadas arran d’un informe de l’Oficina Antifrau, ja que no s’ha pogut acreditar coacció o pressió a l’hora de recaptar els donatius.

  La Fiscalia dóna per tancat el cas de la col·lecta irregular de diners de la Guàrdia Urbana de Badalona entre comerciants i empresaris de la ciutat. Després de més d’un any de polèmiques, denúncies públiques i investigacions, la fiscal, en no veure delicte, arxiva les diligèncias originadas arran d’un informe de l’Oficina Antifrau, ja que no s’ha pogut acreditar coacció o pressió a l’hora de recaptar els donatius, i no interposarà cap querella. No obstant, sí ha titllat l’acció d’“absolutament irregular, execrable i contrària als criteris deontològics d’un cos de seguretat com la Guàrdia Urbana”.

   

  Fa mesos que l’Ajuntament va obrir expedients a una dotzena d’agents de la policia local arran del cas, però que es trobaven en suspensió fins que la Fiscalia conclogués la investigació i es pronunciés. Ara, explica la regidora Maritxu Hervás, un instructor –funcionari públic- examinarà cadascun dels casos i decidirà si s’apliquen sancions administratives o disciplinàries. En qualsevol cas, manifesta el govern local, és una bona notícia que la Justícia arxivi la causa i assegura que no es tornaran a produir pràctiques d’aquest tipus.

   

  Durant les investigacions, la Fiscalia va fer declarar diversos agents i alts càrrecs de la Guàrdia Urbana, així com a dos dels empresaris de la ciutat que havien realitzat donatius. Dels prop de 3.000 euros recollits per a celebrar activitats no institucionals, uns 700 van ser invertits en caramels i joguines per a la festa del dia del cos, segons el diari El Mundo.