Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud passarien a fase 2 el 8 de juny

  0
  62

  La Conselleria de Salut de la Generalitat ha proposat que la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avancin a la Fase 2 de desconfinamiento pel coronavirus a partir del dilluns 8 de juny.

  També ha plantejat que el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre (Tarragona) i Alt Pirineu i Aran (Lleida) passin a la Fase 3 també dilluns que ve, segons un comunicat del Govern.

  A més, considera que Lleida té “una bona evolució” i proposa que passi a la Fase 2, encara que és una proposta condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els pròxims dies.

  Aquestes propostes han estat aprovades aquesta tarda pel Procicat i els informes s’enviaran aquest mateix dilluns al Govern central. La resta de regions sanitàries, la de Girona i Catalunya Central, i les àrees de gestió assistencial Penedès i Garraf es mantindran en la fase 2, tal com estava ja previst.

  La setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més en la fase 1 arran la detecció d’un augment de casos en diversos àmbits. “La situació té una bona evolució i es considera que Lleida estaria en condicions per al passo a la fase 2 en comptar amb les capacitats diagnòstiques, assistencials i d’identificació de contactes adequades per al control de l’epidèmia”, asseguren els informes.

  Actualment, s’estan fent proves PCR a la immensa majoria de persones amb sospita de covid-19, un dels punts fonamentals per a la detecció precoç, el diagnòstic en estadis inicials de la malaltia, l’inici de l’aïllament immediat, la detecció dels contactes estrets per a fer la quarantena i el seu seguiment.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí