La Guàrdia Urbana engega una campanya per controlar la venda nocturna d’alcohol

  0
  51
  botellas.jpg

  03/10/2015 – La Guàrdia de Badalona ha iniciat aquesta setmana una campanya de control dels establiments comercials que tenen limitat l’horari de venda de begudes alcohòliques en horari nocturn.

  La Guàrdia de Badalona ha iniciat aquesta setmana una campanya de control dels establiments comercials que tenen limitat l’horari de venda de begudes alcohòliques en horari nocturn. L’objectiu és comprovar el compliment de la normativa que afecta als establiments de venda de menys de 150 metres quadrats de superfície segons la qual aquests comerços no poden vendre begudes alcohòliques entre les 10 de la nit i les 7 del matí.

   

  L’alcaldesssa de Badalona, Dolors Sabater, ha indicat que “l’incompliment de la normativa té conseqüències que repercuteixen en la convivència a l’espai públic”. “M’estic referint als problemes de sorolls nocturns denunciats per diversos veïns i provocats per grups de persones que beuen alcohol a l’espai públic”, ha afegit. Casualment, o no, la mesura arriba després d’algunes setmanes de queixes per part dels veïns de l’entorn de la zona d’oci de Canyadó, que reclamen al govern i a les policies més vigilància i accions per evitar el ‘botellón’ i l’incivisme que se’n deriva.

   

  Aquesta limitació s’emmarca dintre dels preceptes establerts al Decret 200/2002, de 23 de juliol, que regula la senyalització de les limitacions en la venda de begudes alcohòliques; i la resolució municipal de l’Ajuntament de Badalona de data 23 d’agost de 2011, per la qual els establiments de venda personalitzada o en règim d’autoservei de menys de 150 metres quadrats no podran vendre begudes alcohòliques entre les 22 i les 7 hores.