La Guàrdia Urbana recuperarà el cotxe de les foto-multes d’aparcament

  0
  42
  coches.jpg

  01/07/2016 – La mesura ha estat desapareguda durant més d'un any, des que va caducar l'anterior contracte.

  Poc amic de les presses i instigador de contrarietats, la Guàrdia Urbana va incorporar durant el darrer mandat del PSC, amb Ferran Falcó com a responsable polític del cos, un vehicle amb unes càmeres a la part superior que tenia l'objectiu de sancionar aquells vehicles que estan estacionats de forma incorrecta a la via pública.

   

  La iniciativa va funcionar molts anys fins que es va acabar el contracte de renting de la màquina, i des de llavors el cotxe 'caçador' no ha tornat als carrers. Fins a aquest 2016. I és que el primer paquet d'inversions d'aquest mandat contempla la recuperació d'aquell servei de regulació de la disciplina viària. Dins de les partides destinades a la Guàrdia Urbana, existeix una de 20.000 euros que servirà per tornar a posar en marxa la 'foto-multa', amb una àmplia llista de sobrenoms com ara 'multacar'. El vehicle podria estar circulant pels carrers novament abans de finals d'any, o aquesta és, almenys, la intenció del Consistori.

   

  El PP va adquirir una màquina al final del mandat

   

  L'exresponsable de Seguretat, Miguel Jurado, explica que el renting que es van trobar va finalitzar a finals de 2014 i que la voluntat va ser preparar un concurs per comprar l'aparell i així poder deixar de llogar-lo. De fet, apunta, es va arribar a adquirir el sistema fotogràfic i una tauleta per poder adaptar-les a un cotxes policial i dur a terme les funcions 'foto-multa', i critiquen que el nou govern no n'hagi fet ús d'aquest recurs.

   

  “El renting suposava una despesa de 5.000 euros mensuals que vam aconseguir rebaixar fins al voltant de 2.000, però comprar-lo era una inversió que sortia a compte”. Ara, reprova Jurado, es tornarà al sistema anterior, amb pagaments mensuals.

   

  Fonts del cos policial expliquen, no obstant, que el PP, que l'aparell substitutori que va adquirir el PP abans d'acabar el darrer mandat, per poc menys de 20.000 euros, mai va arribar a funcionar i que no s'ha aconseguit posar en marxa.