La jornada de l’1-O afecta bona part dels partits de bàsquet

0
    24

La Federació Catalana de Basquetbol ha decretat aquest diumenge 1 d'octubre suspendre tots els partits que s'havien de jugar a partir de les 14h. Una decisió imposada per recomanació de la Secretaria General de l'Esport. Aquest imprevist ha afectat als equips badalonins que havien de jugar la seva jornada durant aquest tram horari.

Començant per la categoria més alta, el Coalci CB Sant Josep ha rebut aquesta mateixa tarda la notificació per part de la FCBQ. El conjunt de Sergi Vives havia de disputar la segona jornada de Lliga EBA davant el CB Tarragona però finalmente el partit ha quedat suspès. El conjunt tarragoní havia anunciat la suspensió del partit a les 14:15h, tot i que el conjunt badaloní encara no havia rebut cap mail per part de la Federació Espanyola (FEB), organisme que té la competència d'aquesta categoria nacional.

A Copa Catalunya, dos equips badalonins també hauran de trobar una nova data de disputa. L'Ademar – Granollers, que s'havia de disputar a les 19:30h, i el Sant Nicolau – Círcol, programat a les 18h, són els dos partits afectats. A Tercera Catalana, únicament s'ha perjudicat el partit entre Maristes B i ASME, amb un horari de 17:45h.

El Badalonès imposa el seu ritme

A la jornada de dissabte, el Badalonés-Dimonis de Xavi Riera va arrencar la Lliga al grup 1 de Copa Catalunya sense oposició contra el Club Natació Sabadell i es va imposar per un contundent 81 a 52. Des de l'inici, els badalonins van construir la victòria amb un parcial de 6-0. Tot i així, la resposta sabadellenca va arribar encara amb més contundència per capgirar el marcador (6-13) i tancar el primer quart amb empat a 18 al marcador. El conjunt de Riera va tornar a imposar-se a l'electrònic amb un 41-29 a favor que obria forat.

A la represa, el Badalonès va embutxacar-se pràcticament el triomf (59-37) per arrodonir la primera victòria de la temporada amb un festival de 6 triples al darrer quart demolidor i una notable actuació de Cuesta amb 15 punts.

La Minguella fa un pas endavant a Primera i el Badalonès B fa un pas enrere a Segona

Una categoria per sota, Primera Catalana, la AE Minguella (2/1) es va retrobar amb la sensació de victòria després de superar l'Escolapis Sarrià a Casagemes en un partit molt disputat. El conjunt dirigit per David Martín va pugnar davant un rival intens i un primer quart molt igualat (11-11). Abans del descans, els badalonins van agafar un mínim avantatge (26-23) que deixava el partit molt obert. A la represa, un parcial de 9-0 va obrir forat (37-28) abans del darrer quart, on la igualtat va ser màxima fins el darrer minuto (49-48) i que es va acabar de decantar a favor dels locals amb el resultat final de 51 a 48.

A Segona, el Badalonès B no va aprofitar el triomf de la jornada anterior a Viladecans (1/2) i va tornar a caure a La Plana, aquesta vegada davant el Bàsquet Ribes. El filial badaloní es va trobar amb un rival molt encertat des de la línia exterior amb tres triples al primer quart (16-27). El Badalonès va respondre al segon quart i va anivellar el partit (39-42). Per primera vegada en tot el matx va capgirar el marcador al tercer temps (56-55) tot i que Rius i Fernández van difuminar les opcions del combinat local (74-77).

Minguella B i Círcol B dominen als derbis de Tercera

Per últim, a Tercera Catalana la Minguella B va dominar el derbi davant el Sant Josep B (69-68) i el Círcol B es va imposar a la UB Llefià (68-74). La Cultural va completar la tercera victòria badalonina de la jornada (87-69) davant l'Stucom. Per la seva banda, l'ABB va caure d'un punt contra la UB Mir (62-63) i el Natzaret davant la Mina (74-71).