La licitació de l’hotel del Port es posposa fins al mes de setembre

  0
  51
  port hotel.JPG

  23/07/2016 – Els tràmits administratius per poder tenir-ho tot a punt s'han allargat una mica més del que s'esperava.

  El projecte estrella d'aquests anys pel que fa a l'àmbit turístic i de promoció de la ciutat és, sens dubte, el canal del Port, amb l'hotel com a cirereta del pastís. Tot i que les previsions inicials apuntaven a poder iniciar el procés de licitació dels terrenys en els que s'ha de construir durant aquest estiu, tot apunta a que, finalment, la iniciativa no començarà fins al mes de setembre.

   

  Els tràmits administratius per poder tenir-ho tot a punt s'han allargat una mica més del que s'esperava i, explica el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, engegar el concurs a les portes d'agost no té gaire sentit. Encara que la decisió s'ha de prendre de forma definitiva encara aquests dies, el més probable és que el procés es congeli les properes setmanes i es publiqui a primers de setembre, per tal que totes les empreses i inversors interessats presentin les seves ofertes.

   

  Recordem que el plec de clàusules contempla un dret de superfície per a un període de 99 anys i un preu de sortida de 8,4 milions. L'edifici tindrà uns 12.000 metres quadrats d'edificabilitat, que s’ordenaria en un edifici de planta baixa més 15 plantes, de quatre a cinc estrelles i unes 170 habitacions. La previsió és que inclogui gimnàs, espais tipus “spa”, amb piscina i tractaments especialitzats, sales de convencions, restaurants de qualitat i una sala de ball integrada en l’oferta de l’hotel, no com una opció lúdica segregada.

   

  Altres ubicacions on instal·lar hotels

   

  Encara que el del port és el més proper temporalment, el que probablement serà més icònic i que resulta clau per a una operación d'interès públic com és el canal del Gorg, Badalona disposa d'altres enclavaments on s'hi podrien edificar hotels o edificis de caire turístic. De fet, expliquen des d'Urbanisme, tot aquell sòl d'ús residencial de la ciutat està preparat per a acollir una instal·lació d'aquest tipus.

   

  Més enllà d'aquesta regla general, però, la normativa de la ciutat preveu punts clau on hi podrien anar hotels: a tocar del Màgic, al barri de La Salut, al polígon de Les Guixeres i a la zona de la masia de Can Colomer, als peu de Can Ruti i al costat de Mas Ram. Fonts de la regidoria asseguren que no hi ha pas cap operador interessat en Badalona, a dia d'avui, però que el planejament sí ho va preveure, en el seu moment, per si es donés la situació.