La llar més solidària del Nadal arriba a Badalona

  0
  70

  Veïns de la Morera transformen la seva llar en un espai on el Pare Noel rep els infants

  Iniciatives creades des de la solidaritat; per pura germanor ciutadana, són les que fan ciutat. Aquest Nadal, Badalona s’ha fet viral als mitjans de comunicació d’arreu de Catalunya gràcies a un preciós projecte impulsat per una família del barri de la Morera. En Cristian Costa, la seva dona i els seus fills han cedit la seva llar per organitzar un espai on el Pare Noel pugui rebre els infants de la ciutat.

  La família ha transformat el seu jardí de forma transversal, decorant-lo com si es tractés de la llar del Pare Noel, a Lapònia, i ha convidat a tots els veïns i veïnes a visitar-los durant dues jornades de portes obertes: el 8 i el 19 de desembre de 18h a 20h. Els nens petits de 0 a 5 anys, les persones amb discapacitat i la gent gran té prioritat d’accés.

  Una tradició familiar

  “Nosaltres sempre decorem la casa. Ho fem per Halloween i també per Nadal. Aquest any vam decidir fer-ho públic i convidar els nens i nenes de Badalona. Venim d’una etapa on els més petits no han pogut gaudir de ple de l’esperit del Nadal. Simplement volem aportar el nostre granet de sorra per fer-los feliços”, destaca Cristian Costa.

  El passat 8 de desembre ja es va celebrar el primer esdeveniment, i va ser tot un èxit, ja que centenaris de badalonins van poder gaudir del Pare Noel, de Mickey Mouse i Minnie, d’un concert en directe i dels caramels regalats. “La veritat és que tot s’ha fet viral. Ens vam adonar que la cosa havia crescut quan els nostres veïns ens van dir que estàvem sortint a la televisió”, reconeix la família organitzadora.

  Valor solidari

  En Cristian, la seva dona i els seus fills van decidir crear aquesta iniciativa per pura solidaritat. Com és lògic, per participar-hi no es cobra entrada. Tot el cost de la decoració i de l’esdeveniment en si va a càrrec seu. Alguns amics i veïns s’han ofert a aportar diferents coses per tal de completar l’experiència.

  “Ens agrada que els nostres fills participin, siguin solidaris i vegin que a la vida s’han de fer coses pels altres”, ens expliquen. “Hem de deixar de pensar tant en nosaltres i en els diners. La pandèmia ens va fer canviar de xip en molts aspectes, però tot s’oblida massa ràpidament”, afegeixen.

  Que es parli de Badalona

  La creació d’aquesta llar del Nadal a la Morera s’ha fet viral a les xarxes i a les televisions d’arreu de Catalunya. Els organitzadors creuen que és positiu, després d’una etapa on la ciutat sempre ha estat a l’úll de l’huracà per temes polèmics i molt perjudicials per a la seva imatge. La llar del Nadal de la Morera ha fet i seguirà fent ciutat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí