La manifestació per la violació múltiple de Manresa aplega a més d’un centenar de persones

  0

  Ahir, van tenir lloc per tota Espanya concentracions per donar suport a la víctima de la violació múltiple de Manresa, ocorreguda fa uns anys.

  De la mateixa manera, a Badalona el col·lectiu Bloc Violeta, Comissió 8M i la Federació de Dones de Badalona, entre d’altres, van manifestar-se a la Plaça de la Vila de Badalona, a les 18 h. L’acte va concentrar  a més d’un centenar de persones, inclòs l’alcalde Àlex Pastor i altres representats de partits polítics, com Aïda Llauradó, Dolors Sabater o Rosa Bertran i societat civil.

  El motiu d’aquesta concentració: aquesta setmana ha començat el judici als culpables de la violació i la fiscalia no ha calificat l’atac com a agressió, sinó com a “abús”.

  Rocío Mateos, presidenta de la Federació de Dones de Badalona, ha manifestat la seva intenció de sumar-se a tots els grups que conformen el Moviment Feminista a nivell nacional en la concentració d’aquesta tarda. “Nosaltres no veiem normal que 6 homes hagin violat una nena de 14 anys i ningú faci res. En cap cas volem liderar, però posem la iniciativa perquè tothom qui pugui se sumi”, ha afirmat Mateos.

  Violació múltiple

  El 26 d’octubre de 2016, 7 homes d’entre 19 i 26 anys, i un altre de 39, van violar una noia de 14 anys a Manresa, Barcelona. Els 7 acusats van negar els fets davant la secció 22 de l’Audiència de Barcelona.

  Ara, 4 anys després, el judici ha començat. La víctima ja té 17 anys, però encara continua necessitant teràpia pel que va passar i té por que no la creguin.

  La fiscal ha considerat els fets (com va passar el mateix any a Pamplona amb la violació dels Sant Fermins) constitutius d’abús sexual, excloent així l’agressió.

  No obstant això, s’espera que la participació ciutadana augmenti no només en actes com el celebrat ahir per la tarda. La involucració per part dels veïns i veïnes en el dia a dia és clau, apart de la feina dels col·lectius. Les diferents representants dels col·lectius també s’han mostrat positives respecte a la resposta per part de les institucions.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí