La Minguella ja es equip de Primera

0
    23

2/5/2016.- La victòria a Blanes certifica l’ascens a Primera i la propera jornada es jugaran el liderat en la visita del Tordera.

Les blaves van haver de suar tot i el 8-21 de sortida. Alexandra Rueda amb 13 punt liderava l’equip als primers minuts. Al segon quart va reaparèixer Marta Reverte per mantenir la diferència.

Però el Blanes va reaccionar des de la defensa i va reduir la diferència a 4 punts. La Minguella va acusar els nervis fins que Eulàlia Valls va agafar la responsabilitat i amb 8 punts seguits a 2 minuts del descans tornava a deixar l’avantatge en 28-40.

El Blanes no es va donar per vençut i a la represa va tornar a reduir la diferència a 4 punts. A partir d’aquí la maquinaria de la Minguella ja no li va donar més opcions.

Tot l’equip va aportar el seu granet de sorra per sumar una victòria que no es podia escapar: Núria Gari esperonant l’equip, Claudia Martos apretant en defensa, Adriana Miguel recuperant pilotes, Maria Bonjorn amb un triple tranquil.litzador, Alexandra Rueda amb 24 punts, Eli Sama aportant veterania als moments clau, Ana Pons i Núria Molina controlant el rebot i Maria Álvarez sumant als minuts finals.

L’ascens és el premi que confirma una gran temporada, que encara no ha acabat. Diumenge a les 17.45h intentaran posar la cirereta al pastís contra el temible Tordera, amb el Campionat en joc.

El Llefià va guanyar contra pronòstic el tercer classificat, el Premià, gràcies a un partit intens, equilibrat i defensiu. Les badalonines van començar manant al marcador amb un 8-0 de sortida. El Premià va anar entrant poc a poc al parit per deixar el primer parcial empatat a 11.

Al segon, es va mantenir igualtat fins que les visitants, amb 3 triples gairebé consecutius, li van donar la volta al marcador per arribar al descans 24-19. A la represa, va tornar el domini del Llefià i de la mà de Miriam Valls i Iria Rodríguez es va tornar a posar per davant, 35-30.

A més, la sortida explosiva de la júnior Marta López va ampliar la diferència fins el 40-33. El Premià, però, va seguir lluitant pel partit i es va col.locar a 2 punts. La reacció del Llefià va ser un parcial d’11-4 amb una excel.lent defensa i una gran feina de Laura Roig i Montse Tajes sota cistella.

Dissabte a les 19.30h derbi a la pista d’un Joventut Badalona Femení que vindrà de perdre contra el líder, el Tordera. Les verd-i-negres van encaixar un parcial de 12-5 als dos últims minuts que els va costar la victòria.

L’equip va jugar de tu a tu bona part del partit, amb alternances al marcador. La superioritat física del joc interior rival i l’encert exterior van acabar en un desavantatge de 14 punts al tercer quart. Però l’equip va seguir treballant i pressionant amb 2 contra 1 van reduir la diferència a 5 punts. A l’hora de la veritat, les locals van controlar els últims minuts i les badalonines van acabar perdent de 12 punts, 76-64.

El Sant Andreu B va poder guanyar el Malgrat a casa i el proper dissabte visita un altre equip de la part alta el Premià. El Badalonès ha descansat aquesta setmana i dissabte rep el Canet.

A Primera, derrota incomprensible del Sant Andreu que va ser superior durant 38 minuts pero que no va saber tancar el partit davant el Palamós. L'avantatge a la primera part va arribar als 13 punts, amb una bona feina tant en defensa com en atac.

A la represa, el Natzaret no aconseguia trencar el partit i el Palamós va anar reduint la diferència. A l'últim quart, una defensa en zona va col.lapsar l'atac badaloní. Tot i atacar-la bé van fallar cistelles fàcils sota cistella i va donar ales a un Palamós, que tot i ja descendit, va creure en la victòria.

A dos minuts del final, les gironines van empatar el partit i van saber jugar amb els derbis del Sant andreu, que va fallar 5 dels últims 6 tirs lliures i la última pilota que forçava la pròrroga. Una derrota que complica les opcions de quedar terceres abans de la visita al líder invicte de la categoria.