La necessitat extrema mana a La Plana; la Minguella a la corda fluixa; el Círcol agafa aire

0
    44

El Joventut Femení s'aferra amb ungles i dents a la salvació després de superar el Draft Gramenet, líder del grup. L'equip colomenc es va veure superat per un conjunt verd-i-negre amb l'aigua al coll i que havia de guanyar si no volia certificar el seu descens matemàtic a Primera Catalana.

Un derbi veïnal que va arrencar amb les de Santa Coloma de més a menys. L'equip de Jordi Périz va portar el ritme de partit durant el primer quart (9-16) gràcies a un primer parcial de 2-14. La resposta verd-i-negra va arribar al segon període amb una rèplica de 7-2 (16-19). Tot i això, l'encert colomenc des de la línia de 6,75 va augmentar la diferència a 9 punts abans del descans (22-31). La badalonina Gio García va avivar el matx a la represa amb 9 punts i el partit s'anivellava (35-36). L'encert badaloní es va contrarestar amb un pobre partit del DraftTania Hurtado, amb 11 punts i 10 rebots, i Erika González, 15 punts i 7 rebots, van ser el gran maldecap badaloní al darrer quart. L'esperit de Badalona va ressorgir per castigar el Draft i tombar el líder a La Plana.

Ara, s'haurà de superar el Molins en la pròxima jornada amb un +14 per recuperar 'average' i mantenir les opcions de salvació encara intactes.

A Primera Catalana, la Minguella també ha de fer un miracle per evitar el descens a Segona Catalana. Contra el Mas Avicola, aspirant a l'ascens a Copa Catalunya (92-57), les de Carles Esteve es van veure superades durant tot el partit, sense poder competir en cap moment i veure com el partit es sentenciava massa d'hora. Al primer quart, la diferència ja era de 14 punts (23-9) i abans del descans augmentava a 22 (46-24). Els 14 punts de Miguel i els 16 punts errats des de la línia de tir lliure van testificar la mala ratxa de l'equip badaloní. El playout de permanència es troba a tres victòries quan resten quatre jornades.

Per la seva banda, el Sant Andreu Natzaret encara penca de valent per evitar la promoció de salvació. Contra el Joviat, les badalonines van deixar escapar la victòria al darrer quart contra un Joviat encertat. Tot i que el partit va arrencar amb lideratge local al marcador (17-12), la reacció de les blaves es va produir abans del descans (28-29). Salgado i Grau van capgirar el marcador i es va augmentar la diferència abans del darrer temps (44-39). El Joviat, però, es va reactivar com un coet. Parcial de 19-2 que deixava molt estabornit el Natzaret i que no evitava la desfeta final.

Sense triomfs a Primera, a Segona celebrem la victòria del Círcol contra el Sant Jordi (68-66) i patim la derrota de la Llefià davant L'Hospitalet (44-47). Finalment, celebració a Tercera del Joventut B contra el Montgat (67-29), del Sant Josep davant el Badalonés (32-54) i el Círcol B versus Mas Avicola B (63-30). La Llefià B va caure contra el Can Parellada (78-41) i el Natzaret B a Sant Pol (69-40).